Bugun...


Vali Orhan Tavlı: Muğla sağlık turizminde küresel bir marka olacak
Tarih: 17-10-2022 10:35:08 Güncelleme: 17-10-2022 10:35:08 + -


Muğla’da Kamu özel sektör iş birliğinde devam eden sağlık turizminin geliştirilmesi çalışmalarının değerlendirildiği, ilerleyen aylarda yapılacak çalışmaların planlandığı Muğla Sağlık Turizmi toplantısı Vali Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2022 10:35

Vali Orhan Tavlı: Muğla sağlık turizminde küresel bir marka olacak

Ula’nın Akyaka Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Vekili ve Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak turizmci ve sağlık sektörü temsilcileri katıldı. Muğla Valiliği Proje Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Ahmet Esen sunum eşliğinde Muğla’da sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar ve temsil edilen, katılımcıların da yoğun ilgi gösterdiği 23-26 Haziran tarihlerinde Azerbaycan'da yapılan Hestourex 4. Dünya Sağlık Turizmi Fuarındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Turizmi Sorumlusu Dr. Ecz. Sabiha Alper Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin sağlığı istatistikleri ile Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü Sağlık Turizmi çalışmaları hakkında sunum yaptı. Muğla’daki sağlık turizmi potansiyelinin geliştirilmesi, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Vali Orhan Tavlı Muğla'nın sağlık turizminde küresel bir marka şehir olmasının hedeflendiğini söyledi.

 

Vali Orhan Tavlı Muğla’da 4 Devlet Hastanesi, 8 Özel Hastane, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 17 Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 9 Muayenehane, 1 Tıp merkezi, 4 aracı kuruluş olmak üzere toplam 44 adet sağlık turizmi yetki belgesine sahip sağlık kurum ve kuruluşu olduğunu açıkladı. Muğla'da Sağlık Turizmi yetki belgesine sahip sağlık kurum ve kuruluşu sayısının 44'e Sağlık Turizmi sayısının 30.800 kişiye Turistin sağlığı kapsamındaki başvuru sayısının 101.350 kişiye ulaştığını belirten Vali Orhan Tavlı ivedilikle yetki belgesine sahip sağlık kurum ve kuruluşu sayısının artırılacağını ifade etti. Sağlık tesislerindeki personelin yabancı dil eğitimi kalitesinin artırılmasından muhtelif uygulamalarla verimliliğin arttırılmasına ve sağlık turizmi potansiyelinin geliştirilmesine yönelik konuların istişare edildiği toplantıda kamu özel sektör iş birliği ile Muğla'nın sağlık turizminde hak ettiği yere geleceği vurgulandı.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI