Bugun...



SAĞLIK PERSONELİ: YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYORUZ

“Uyarıyoruz: Oyalama Değil Hakkımız Olanı İstiyoruz “

facebook-paylas
Tarih: 15-12-2021 19:07

SAĞLIK PERSONELİ: YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYORUZ

Sağlık emekçileri dün g(ö)revdeydi. Acil vakalar dışında sağlık hizmeti üretmeyen doktorlar, hemşireler, aile hekimleri, sağlık personeli, Milas Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde bir basın açıklaması yaparak, bir günlük eylemin, iktidar tarafından talepleri kabul edilinceye kadar sürdürüleceğinin altını çizdiler.Sorunlarına ve taleplerine dikkat çekerek üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını ifade eden sağlık emekçileri, dün yalnızca acillerde sağlık hizmeti verdi. Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar ve sağlık emekçileri, sadece acil hastalara bakarken, Aile Hekimleri de greve katıldılar ve aşılama dışında sağlık hizmeti vermediler.

 

Milas Devlet Hastanesi önündeki eylemde, ilk konuşmayı Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin yaptı. Pandemi sürecinde zaten en fazla yıpranan işkollarının başında Sağlık Sektörünün geldiğini belirten Şahin, zaten günün koşullarına göre iyileştirilmesi gereken ücretleri ve diğer özlük haklarının, özellikle son döviz hareketleri sonrasında iyice kötüleştiğini, buna karşın bakanlığın, gereken iyileştirmeleri yapmamakta inat ettiğini belirten Şahin, geçtiğimiz hafta meclise getirilen ve sağlık emekçilerinden sadece hekimlerin ücretlerinde artış sağlayacak yetersiz önerinin bile, geçtiğimiz günlerde Meclis’teki komisyondan geri çekildiğini belirterek, bütün sağlık çalışanları olarak hareket edip, üretimden gelen güçlerini birleştirerek mücadele etmeleri gerektiğini, ancak böylece taleplerini kabul ettirebileceklerini belirtti. Cafer Şahin, bugünkü eylemin bir günlük iş bırakma olduğunun altını çizerek, “bu kesinlikle bir uyarıdır, taleplerimizin kabul edilmemesi halinde, eylemlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

 

Daha sonra Muğla Tabip Odası, Genel Sağlık İş Sendikası Muğla Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Muğla Şubesi, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Muğla Şubesi, Muğla Aile Hekimleri Derneği’nin imzalarıyla ortak hazırlanan basın bildirisini okumak için sözü, Muğla Tabip Odası Milas Temsilcisi, Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Süleyman Koç’a verdi.

 

“YOKSULLUK SINIRI ALTINDA MAAŞ ALIYORUZ”

Dr. Süleyman Koç, hükümetin sağlık çalışanlarının sorunlarına karşı kayıtsızlığına ancak şimdiki gibi birlik içinde davranarak karşı koyabileceklerini belirterek, “hepimizin temel talepleri ortaktır. Bu temelde hep birlikte hareket etmek, sesimizi daha güçlü olarak çıkarmak zorundayız. Açıklamamızı okumadan önce, sağlık emekçilerinin içinde olduğu durumu vatandaşların da net bir şekilde kavraması için size bordrolarımızdan bazı örnekler vereceğim. Önce kendiminkinden başlayayım. 28 yıllık uzman hekimim. 5592 TL maaşım, 4133 TL ek ödemem var. Toplam 9.725 TL alıyorum. 21 yıllık Anestezi Teknisyeni arkadaşımız 4100 TL maaş, 1949 ek ödeme ile 6052 TL alıyor. 21 yıllık lisans mezunu hemşire arkadaşımız 3950 TL maaş, 1949 TL ek ödeme ile 5899 TL alıyor. 24yıllık hemşire arkadaşımız 4249 TL maaş, 1949 TL ek ödeme ile 6193 TL alıyor. 19 yıllık sağlık emekçisi işçi arkadaşımızın maaşı 4033 TL.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI