Bugun...



Şadan Gökovalı yarın Akyaka’da toprağa verilecek

Tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabağaçlı’nın manevi oğlu duayen gazeteci, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Şadan Gökovalı için yarın (Salı) Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze töreni düzenlenecek.

facebook-paylas
Tarih: 01-02-2021 19:01

Şadan Gökovalı yarın Akyaka’da toprağa verilecek

Gökovalı için saat 14.30’da Menteşe ilçesinde bulunan Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek olan cenaze törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve birçok seveni katılacak. Pandemi tedbirleri doğrultusunda gerçekleştirilecek cenaze töreninin ardından Gökovalı, saat 15.30’da Ula ilçesinde bağlı Akyaka Mahallesi İskele mezarlığına defnedilecek.

 

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Kimdir?

1939'da Muğla'nın Gökova beldesinde doğdu. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. 1959’da İzmir’ de yayımlanmakta olan Ege Expres’te gazeteciliğe başladı. 1961 yılında Sarı Basın kartı aldı. 1965'te Yılın Gazetecisi seçildi.

Turizm üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı İletişim Bilimleri dalında doçent oldu. TRT ve bazı yayın organlarında muhabir ve yapımcı olarak çalıştı. 1980’den sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1993’te Ege Üniversitesi Çeşme Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi ve idareci olarak hizmet vermeye başladı. Gökovalı, İzmir'deki Yaşar Üniversitesi'nde öğretim üyesiydi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye İletişim Vakfı, İzmir Turist Rehberleri Odası, Onursal Üyeliği “İleri Yaş Dostu” ödüllerine de layık görülmüştü.

Gökovalı'nın çoğu Türkiye’nin turistik yerleri hakkında olmak üzere yirmiden fazla kitabı çeşitli dillerde yayımlandı.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI