Bugun...



Rus Tur operatörü İntourist Puşkin'in dünyaca ünlü eserini satın aldı

Rusya’nın en köklü turoperatörü Intourist Rus edebiyatının olumsuz yazarı Puşkin’in ilk düz yazı eserinin sahibi oldu

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:16:31 Tarih: 21-12-2020 21:15

Rus Tur operatörü İntourist Puşkin'in dünyaca ünlü eserini satın aldı

Rusya’nın en ünlü müzayede evi ve sanat galerilerinden biri olan Litfond tarafından 17 Aralık’ta düzenlenen müzayedede, Aleksandr Puşkin’in 1834’ te St.Petersburg’ta yayınladığı hikayeler kitabı Rus turoperatörü Intourist tarafından satın alındı.

Müzayede evi yetkilileri tarafından hazırlanan katalogta kitapla ilgili verilen bilgiler şöyle:

Çok nadir bir eser. 21cmX13cm ebatlarında, 246 sayfadan oluşan kitap, döneminin en lüks kaplama türü olan yeşil maroken deri cilt üzerine altın baskı yapılmıştır. Kitabın kapağı ve içi özenle restore edilmiştir.  

Aleksandr Sergeyeviç Puşkin’in ilk düz yazi derlemesidir. Kitapta “Maça kızı”, “Müteveffa İvan Belkin in Hikayeleri ” ve “Büyük Petro’nun Arabı” eserleri yer almaktadır.

Kitap, toplam 100 ile 150 adet arasında basılmıştır. Bu nedenle Puşkin’in hayattayken yayınlanmış en nadir kitaplarından biri ünvanına sahiptir.

 

Intourist tarafından yapılan açıklamada: “Puşkin’in bu çok nadir eserini satın almamız, edebiyata, sanata ve değerlerimize verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Intourist Rusya’nın en köklü ve bilinen markasıdır geçtiğimiz yıl  90.kuruluş yıl dönümüzü kutladık. Çağdaş Rus edebiyatının kurucusu ve dünya edebiyatı için eşsiz bir değer olan Puşkin’in en nadir kitaplarından birini satın almak tarihimize sahip çıkmaktır, gelecek nesiller için bu değeri korumaktır.”

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI