Bugun...



Roman Abramoviç’in yatlarına bayrak şoku, yatlar bayraksız kalacak

Dünyaca ünlü Rus milyarder Roman Abramoviç’in Muğla kıyılarında bulunan iki ultra lüks yatı için bayrak sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Bermuda bayraklı My Solaris ve Eclipse isimli yatların bayraklarının Bermuda hükümet yönetimi tarafından iptal edilmek üzere olduğu ve Abramoviç’in yatlardaki yaklaşık 200 personele Şubat ayından bu yana maaş ödeyemediği belirtildi. Yatların bayraklarının iptal edilmesi durumunda yatlar hareket edemeyecek.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2022 13:26

Roman Abramoviç’in yatlarına bayrak şoku, yatlar bayraksız kalacak

Dünyaca ünlü Rus milyarder Roman Abramoviç’in Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Koyu’nda demirli bulunan 140 metre uzunluğundaki 400 milyon poundluk My Solaris isimli yatı ile Fethiye ilçesindeki Göcek yakınlarında demirli bulunan 170 metre uzunluğunda ve 600 milyon Euro değerindeki Eclipse isimli yatlarının Bermuda bayraklı olduğu belirtildi.

 

BERMUDA HÜKÜMET YETKİLİLERİ HAREKETE GEÇTİ

Daily Mail Gazetesi’nde yer alan haberde Bermuda hükümet yetkililerinin uluslar arası baskı nedeniyle Eclipse ve My Solaris isimli yatlardan bayrakları almak için çalışmalar yaptıkları belirtildi. Bu iki yatında uluslararası yaptırımlar kapsamında ele geçirilmemek için şu anda Türkiye'de demirli olduğu hatırlatıldı.

 

YATLARIN BAKIMINI YAPMAK İSTEMİYORLAR

Yaptırımlar nedeniyle zor günler geçiren Abramoviç’in yatlarına marina ve tersaneler bakım yapmayı kabul etmezken, yatların rutin bakımları ve banka muafiyetleri nedeni ile yakıt ikmali yapamadığı ve personelin Şubat ayından bu yana maaş alamadığı için hayal kırıklığına uğradığı açıklandı.

 

BAYRAK OLMADAN YATLAR DENİZE AÇILAMAZ

Daily Mail'e konuşan bir kaynak, "Filonun tamamı Bermuda bayrağı altında ve onları ele alma sürecindeler. Bunun ne zaman olacağını bilmiyoruz. Tek bildiğimiz, bunun yakın olduğu. Bayrak olmadan yelken açamazsınız. Kaptan tutuklanacak. Yakıt sıkıntısı da var. Gemilere yakıt ikmali yapmak için milyonlarca sterlin ödediğinizde, bankacılık kanallarından geçmek zorundalar buda şu anda mümkün görünmüyor" dedi. Haberde ayrıca bayraklarının geri alınmasının Roman Abramoviç'in süper yatlarının normal bakım için karadan yardım alamayacağı anlamına geldiği ve iki yatta bulunan 200 personele Şubat ayından bu yana maaşlarını alamadıkları belirtildi.

 

 

MY SOLARİS’TEN 30 KİŞİ TAZMİNATLARINI ALARAK TERK ETTİ

Bodrum’un Yalıkavak mahallesinde demirli bulunan My Solaris isimli yatın  30 personelinin tazminatlarını alarak yatı terk ettikleri belirtildi. Yat bölümü başkanı Derek Byrne, "Roman Abramovich'in teknelerindeki bazı ekipler, ücretlerin ödenmemesi nedeni ile bize ulaştı. Dış hizmetler etkilendi ve hatta yakıt ve ekipman tedariki azaltıldı veya durduruldu." Diye konuştu.

 

YATLAR MARİNALARDAN ÇIKIP KOYLARA DEMİRLEMİŞTİ

Roman Abramoviç’in geçtiğimiz ay Bodrum’a gelerek Global Port Gemi Yanaşma İskelesi’ne demirlemesinin ardından uluslar arası baskılar nedeniyle yat marinadan ayrılarak Yalıkavak koyunda açığa demirlemişti. Marmaris’teki gemi iskelesine demirleyen Eclipse isimli yatta bu hafta iskeleden ayrılarak Fethiye’nin Göcek Mahallesi koylarında açığa demirleyerek beklemeye başladı.

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI