Bugun...



Posta dağıtıcılarından sert tepki "Sırtımızda çuvallarla kargo dağıtıyoruz, koşullar düzeltilsin"

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’ndeki Bodrum Yarımadası PTT Kargo Dağıtım Binası önünde basın açıklaması yapan PTT kargo ve tebligat dağıtıcıları olumsuz koşullarda çalışmak zorunda bırakıldıklarını belirterek tepki gösterdi. Sendika Temsilcisi Nuray Çelik "Nüfusu kış aylarında 450 bin yaz aylarında 2 milyon olan kentte 9 dağıtıcı ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaya olarak bu çalışanlarımız sırtlarında kargo çuvalları ile dağıtım yapmak zorunda kalıyor" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 14-01-2021 11:44

Posta dağıtıcılarından sert tepki

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’ndeki Bodrum Yarımadası PTT Kargo Dağıtım Binası önünde basın açıklaması yapan PTT kargo dağıtıcıları olumsuz koşullarda çalışmak zorunda bırakıldıklarını belirterek tepki gösterdi. Haber Sen üyelerine Eğitim Sen ve EMEP üyeleride destek verdi. Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen basın açıklamasına Haber-Sen Muğla İl Temsilcisi Mevlüt Çiçek, EMEP İl Başkanı Nuri Ali Koç,  İlçe Başkanı Uğurcan Çakar Eğitim Sen Temsilcisi Yüksel Okyay’da katıldı.

 

PTT KARGO KABULÜNDE KOTA KOYMADI

 

Basın açıklamasını Haber Sen 6 Nolu Şube Sekreteri Nuray Çelik yaptı. Çelik açıklamasında pandemi döneminde bütün kargo şirketleri kargo kabulünde bir kota koyarken, PTT kargo kabulünde sınır koymadığını belirterek “Kargo kabulü ve dağıtımında çok büyük sıkıntılar yaşanmıştır ve yaşamaya da devam etmektedir. Gerekli personel ve araç eksikliği giderilmediği sürece de bu sıkıntı büyüyerek devam edecektir. Pandemi süreci ve bütün bu olumsuzluklar doğal olarak Bodrum’u ve PTT emekçilerini de ciddi boyutlarda etkilemiştir. Bodrum‘da canla başla yurttaşlara hizmet vermeye çalışan PTT emekçileri son bir buçuk yılda çok ciddi sıkıntılar yaşamıştır” dedi.

 

 

BODRUM’UN NÜFUSU HIZLA ARTTI PERSONEL SAYISI ARTMADI

 

Çelik açıklamasında yaz sezonunda nüfusu bir buçuk-iki milyonu bulan Bodrum’da personel sayısının artacağı yerde 21'den 9'a indirildiğini belirterek araç sayısınında kısıtlı olduğunu söyledi. Çelik “ Bütün uyarılarımıza ve yazışmalarımıza rağmen sıkıntılar bir türlü giderilememiştir. Kış sezonu gelmiş olmasına rağmen Bodrum nüfusu 165 bin değil 450-500 bin civarındadır. Bu rakamı kargo ve posta gönderi sayıları da desteklemektedir. Bizler bu yoğunluğa rağmen işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Nitelikli ve hızlı hizmet almaya hakkı olan yurttaşlarımız da bu yoğunluktan etkilenmiş, gönderileri zamanında teslim edilememiş ve mağdur olmuşlardır. Halen duruşması geçmiş tebligatları yapmak zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

YAYA DAĞITICILAR SIRTLARINDA KARGO ÇUVALLARI İLE DAĞITIM YAPMAKTADIR

 

Çelik açıklamasının devamında  “Bütün mücadelesine ve harcadığı emeğe rağmen bu gecikmelerin sorumlusu yine PTT emekçileriymiş gibi angarya çalışmaya zorlanmıştır. Yaz dönemi kargo yoğunluğunda yaya dağıtıcılar bile sırtlarında çuvallarla kargo dağıtımı yapmışlardır.Bodrum Yarımada Dağıtımda bir buçuk yıl içerisinde on iki çalışanımız emekli olarak ya da tayinle merkezimizden ayrılmış yerlerine sadece bir yaya dağıtıcı arkadaşımız gelmiştir. Bütün bu eksiklere rağmen canla başla görev yapan PTT emekçilerine yöneticilerimiz yeteri kadar özveri göstermediklerini söylemektedirler. PTT emekçileri öyle bir noktaya gelmiştir ki aile ve sosyal yaşamları bile yok olma noktasındadır. Sadece iş odaklı ve mutsuz bireyler haline dönüşmeye başlamıştır.PTT çalışanlarının sorunları çözülemeyecek kadar zor değildir. İsteklerimiz çok basit ve insani isteklerdir” diyerek açıklamasını tamamladı. Çelik yapılması gerekenleri madde madde anlattı.

 

Personel ve araç eksikliğinin çok acil bir şekilde giderilmesi gerekmektedir.

Sağlıklı ve hijyenik çalışma ortamları sağlanmalıdır.

Yıpranma payı yeniden PTT emekçisine verilmelidir.

 İHS ve taşeron sisteminden vazgeçilip güvenceli iş ve güvenceli gelecek sağlanmalıdır.

Cihet parselizasyonları acilen yapılmalıdır.

Kargoya kota sınırlaması getirilmelidir.

Yöneticilerin performans sistemi üzerinden çalışana mobbing yapmasına engel olunmalıdır.

Dağıtımda Cumhurbaşkanlığı genelgeleri kapsamında dönüşümlü ve dinlenerek çalışmaya acilen geçilmelidir.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI