Bugun...



Polis memuru Kütahya’dan Çini Esintisi’ni Bodrum’a getirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 21 yıllık polis memuru Hasan Hüseyin Kurt çini tutkusunu sergi ile bütünleştirdi. Çocukluğundan bu yana çini mesleğine olan tutkusunu sanat ile birleştirdiğini belirten Kurt ilk sergisini açmanın heyecanını yaşadı.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-04-2021 11:47:21 Tarih: 03-04-2021 11:45

Polis memuru Kütahya’dan Çini Esintisi’ni Bodrum’a getirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 21 yıllık polis memuru evli ve iki çocuk babası 46 yaşındaki Hasan Hüseyin Kurt Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde hayatının ilk çini sergisini açtı. Kütahya’dan Çini Esintisi isimli serginin açılışını meslektaşları ve sanatseverlerle birlikte yapan Kurt’un sergide 90 eseri yer aldı.

 

 

Kütahyalı olan ve çocukluğundan bu yana çini sanatına tutkusu olduğunu belirten Kurt, önceleri meslek olarak yapmaya başlamıştım, sonra polis olunca bir süre çini yapmayı bıraktım. Ancak çini sanatına olan tutkumu asla kaybetmedim. Bu nedenle çini sanatına yeniden başladım ve mesleğimi yaptığım Bodrum’da açmaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca çini yaparken boyalar, renkler ve motiflerle iç içe olmak beni çok rahatlatıyor. Özellikle pandemi döneminde evde olan vatandaşlara sanatla ilgilenmelerini, kendilerine hobi edinmelerini öneriyorum. Sanatla ilgilenmek insanları psikolojik olarak çok rahatlatıyor” Dedi.

Yaptığı eserlerde Selçuk, Osmanlı ve Türk motiflerine yer veren Kurt aynı zamanda en çok kullandığı motiflerin Hayat ağacı, lale ve karanfil olduğunu belirtti.

Sergi 7 Nisan tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI