Bugun...



Pınar’ın katili keşfe getirilemedi cezaevine soruşturma açılıyor

Muğla’nın Akyaka Mahallesi’nde eski sevgilisi tarafından öldürülen 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in katil zanlısı ve kardeşinin bugün öldürüldüğü villada yapılacak keşfine getirilemediği görüldü. Muğla Emniyet Müdürlüğü’nün villa önüne bidon getirerek yaptığı hazırlığa rağmen keşif yapılamayınca Cemal Metin Avcı ve ve Mert Can Avcı’nın tutuklu bulunduğu Afyonkarahisar Cezaevi yöneticileri hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:15:30 Tarih: 22-12-2020 14:55

Pınar’ın katili keşfe getirilemedi cezaevine soruşturma açılıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz'da Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin, Akyaka Jandarma Komutanlığı’ na kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı, ifadesinde Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmişti. Katil zanlısı Avcı, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmış Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da soruşturma çerçevesinde telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, 2 Ekim'de "delil karartmak" suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

 

 

VİLLANIN ÖNÜNE BİR ADET VARİLDE GETİRİLDİ

 

Bugün keşif yerine giden hakimler ve tarafların avukatları ile polisler Cemal Metin Avcı’nın  getirilmediğini görünce yaklaşık bir saat kadar bekledi. Polislerin keşif öncesinde villanın önüne keşfite kullanılacak bir adet varil getirdiği görüldü. Cemal Metin Avcı'nın tutuklu bulunduğu Afyonkarahisar özel güvenlikli cezaevinden getirilemediği açıklandı. Mahkeme başkanı, keşfin yarına ertelendiğini, cezaevi yönetimi hakkında idari soruşturma başlattıklarını açıkladı.

 

 

KEŞİF YARINA ERTELENDİ

 

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk davada verilen ara karar sonrası Pınar Gültekin'in cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı'nın da katılımı ile cinayetin işlendiği Muğla'nın Menteşe ilçesi Karabağlar yaylasındaki bağ evinde 22 Aralık tarihinde sanığın da hazır bulanacağı keşif yaptırılması için ara karar verildi.

Mahkeme başkanı, sanık Cemal Metin Avcı'nın tutuklu bulunduğu Afyonkarahisar yüksek güvenlikli cezaevinden getirilmediğini, keşfin yarına ertelendiğini, cezaevi yönetimi hakkında idari soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Muğla 3. Ağır ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın duruşması 4 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI