Bugun...



Papa Françesko Midilli’de göçmen kampını ziyaret etti

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko Ege ‘deki midilli Adası’nı ziyaret etti. Ege’deki en büyük göçmen kampı Kara Tepe’yi ziyaret eden Papa Françesko kam ve göçmenler hakkında bilgi aldı.

facebook-paylas
Tarih: 05-12-2021 13:07

Papa Françesko Midilli’de göçmen kampını ziyaret etti

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko Ege’de en büyük göçmen kampının bulunduğu Midilli Adası’ndaki Kara Tepe Kampı’nı ziyaret etti.

Bugün saat 10.00’da Papa’nın adaya gelişi sırasında ve sonrasında Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Midilli Metropoliti Lakovos, Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis ile 19 ülkeden medya mensubu eşlik etti.

 

GÖÇMENLER SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNDU

 

Midilli Havalimanı’ndan sonra kara yaklaşık 7 bin göçmenin bulunduğu Kara Tepe kampına geçen Papa’nın kampa girişi sırasında göçmenlerin “Seni Seviyoruz” ve “Hoşgeldiniz” diyerek alkışladıkları belirtildi. Papa’ya karşılayan göçmenler arasında kadın ve çocukların yoğunluğu dikkat çekti.

 

 

KONGOLU GÖÇMEN İLE SOHBET ETTİ

 

Mülteciler ve göçmenler adına Papa Francesko’yu 11 Kasım 2020 tarihinde Yunanistan’a gelen Kongo vatandaşı evli ve iki çocuk babası 30 yaşındaki bir kişi karşıladı. Göçmenlerin sorununu dile getiren Kongo vatandaşı “Kilise sayesinde tüm zorluklarla başa çıkabildim. Kendim ve ailem için bir yer, güvenli bir sığınak, huzur, hayatta kalma ve çocuklarımın eğitimi için bir yer arıyorum” diye konuştu. Göçmeni  dinleyen Papa Françesko ise yaptığı kısa konuşmada "Tanrı sizi yüzlerce kez ödüllendirsin" dedi.

 Kara Tepe Göçmen Kabul Merkezi’nde yaklaşık bir saat kalan Papa Françesko geldiği özel uçakla Atina’ya döndü.

 

Papa’nın Atina’daki görüşmeleri sırasında 3500 polisin geniş güvelik önlemi aldığı belirtildi. Papa bugün 16:45'te Atina Konser Salonu'nda bir İlahi Liturji icra edecek, Pazartesi günü öğle saatlerin’de Atina’dan ayrılarak Roma’ya gidecek.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI