Bugun...



Özer Barut’un eski Bodrum yazıları kitap oldu

Araştırmacı-yazar Cezmi Çoban tarafından yayına hazırlanan “Bir Ömür Bodrum Bodrumlu Özer Barut’un Eski Bodrum Yazıları (1968-2011)” kitabı, 2020 yılının bitmesine günler kala raflardaki yerini aldı. Cezmi Çoban kitap ile ilgili olarak “Bu kitap Eski Bodrum’u merak edenler ve Bodrum Kent Belleği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir eser olmuştur.” Dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 13:22:36 Tarih: 27-12-2020 23:37

Özer Barut’un eski Bodrum yazıları kitap oldu

 11 Şubat 2012 tarihinde vefat eden Özer Barut’un, 1968-2011 yılları arasında çeşitli gazete ve dergilerde kaleme aldığı yaklaşık 300 köşe yazısının bulunduğu kitapta Eski Bodrum’u, Eski Bodrum yaşantısını ve Özer Barut’un o günlere olan özlemini dile getiren satırları bulmak mümkün. Kitapta, Özer Barut’un ulaşılabilen köşe yazılarının yanı sıra Özer Barut hakkında ailesi, çocukluk arkadaşları, akrabaları ve yakınlarıyla yapılan sözlü tarih görüşmelerine yer verildi.

 
Cezmi Çoban,  “Özer Barut’un yazılarıyla ilk olarak Ankara’da bulunan Millî Kütüphane’de yaptığım araştırmalar sırasında karşılaştım. 30 Ağustos 1968 tarihli Mavi Meltem Bodrum gazetesinde ‘Sebzecilik’ başlığı ile kaleme aldığı yazıda Mersin, Silifke, Antalya ve Finike civarına yaptığı gezilerde karşılaştığı sera olarak tabir edilen ‘mevsimsiz sebze yetiştirme işinin’ ulaştığı başarıyı imrenerek gördüğünü ve aynı sera usulünün Bodrum’da da uygulanabileceğini, böylece narenciyeye bel bağlayan üreticinin her mevsim gelir elde etmesini mümkün olduğunu ve bu konuda her türlü yardıma hazır olduğunu dile getiriyordu”  diye konuştu.

 

 

50 YILLIK BİR YAZI KÜLLİYATI ORTAYA ÇIKTI
 

Çoban açıklamasının devamında ise “Özer Barut’un bu yazısını okuduktan sonra diğer yazılarının da peşine düştüm ve yaptığım araştırmalar sonucu karşıma yaklaşık 50 yıllık bir yazı külliyatı çıktı.  Melengeç, Merhaba, Bodrum Ekspres, Bodrum Yarımada gazetelerinde yayınlanan diğer Eski Bodrum yazılarına da ulaştım. Bu kitap Eski Bodrum’u merak edenler ve Bodrum Kent Belleği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir eser olmuştur.” Dedi.
Yeşilyurt Kitapevi Yayınları tarafından basılan ve toplam 664 sayfa olan kitabın önümüzdeki haftalarda kitapçılarda yer alacağı belirtildi.

 

Foto: Özer BARUT - 1958




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI