Bugun...



Otelciye ELEKTRİK’te GÜVENCE BEDELİ şoku…

Bir otel sahibi, abonesi oldukları CK Enerji Boğaziçi Elektrik’ten gelen iki mesajla şoka uğradı. İlk mesajda “19 bin TL’lik güvence bedeliniz iade edilmiştir.” diyen şirket ikinci mesajda ise, “… Aboneliğinize ait 1.11.2021'de kurulan perakende satış sözleşmenize esas 94 bin TL güvence bedeliniz iki eşit taksitte tarafınıza yansıtılacaktır.” denildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-12-2021 11:48:58 Tarih: 02-12-2021 11:30

Otelciye ELEKTRİK’te GÜVENCE BEDELİ şoku…

Ne abonelik iptalinden ne de yeni sözleşmeden haberi olan otel sahibi ise elektrik şirketiyle yaptığı görüşmede ‘Son zamanlarda fiyatlar çok arttığı için güvence bedelleri yetersiz kaldı.’ yanıtını aldı.İstanbul Bahçelievler'de bir otelin sahibi, CK Enerji Boğaziçi Elektrik'ten gelen mesajla şoka uğradı. 19 bin liralık güvence bedelinin kendilerine iade edildiğini belirten işletme sahibi, onun yerine güvence bedelinin 5 kat artırılarak 94 bin liraya çıkarıldığını söyledi.

 

“FİYATLAR ARTTI GÜVENCE BEDELLERİ YETERSİZ KALDI”

Boğaziçi Elektrik'i aradığını ve bu durumun nedenini sorduğunda, “‘Son zamanlarda fiyatlar çok arttığı için güvence bedelleri yetersiz kaldı. Daha sonra biz bunu sizin faturalarınıza yansıtacağız.” yanıtını aldığını belirtti. İşletme sahibi, kendisine gelen mesajda belirtilen ilgili sözleşmeye dair ne bilgisinin ne de sözleşmede imzasının olduğunu dile getirdi, bunun haksız bir uygulama olduğunu savundu.

 

“NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIK”

Otel sahibi, yaşananları şu şekilde anlattı:

“Aşağı yukarı 4-5 yıl önce Boğaziçi Elektrik ile yaptığımız bir elektrik sözleşmemiz var. Hala devam ediyor faturalarımız geliyor, biz de ödüyoruz. Bundan bir hafta önce bize bir mesaj geldi: ‘19 bin TL'lik güvence bedeliniz iade edilmiştir.' Biz anlayamadık önce ne olduğunu. Sonra elektrik şirketini aradık, ‘Bu olay nedir?' dedik. ‘Son zamanlarda fiyatlar çok arttığı için güvence bedelleri yetersiz kaldı.' dediler. Haksız bir uygulama. Sözleşmeye de aykırı. ‘Daha sonra biz bunu sizin faturalarınıza yansıtacağız.' dediler.

 

 

“NASIL ÖDEYECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Bugün de yeni bir mesaj gönderdiler bize güvence bedelimizi neredeyse 5 kat artırmışlar. 19 bin TL'lik güvence bedelini, 94 bin liraya çıkarmışlar. Nasıl ödeyeceğiz onu düşünüyoruz. Zaten iş güç de yok… Bu tutarı da 47 bin TL'lik iki takside bölmüşler. Ödemeler vaktinde yatırılmadığı zaman da bir ihtarname göndererek 3 günlük süre verip arifesinde enerjiyi kesiyorlar.

 

“BU SÖZLEŞMEDE İMZAMIZ YOK”

Bu sadece bize yapılan bir şey değil, herkese yapılıyor. Neye dayanarak bunu yaptıklarını bilmiyoruz. Mesajda, ‘… Aboneliğinize ait 1.11.2021’de kurulan perakende satış sözleşmenize esas…' diye yazıyor. Bu sözleşmede bizim imzamız yok. Böyle bir sözleşmeyi görmedik de…”




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI