Bugun...



Oruç Reis araştırma gemisi Bodrum'da

Muğla’nın Bodrum ilçesi yakınlarına gelen araştırma gemisi Oruç reis ve ona refakat eden Ataman ile Cengizhan isimli gemileri gören Yunanistan sahil güvenliği Bodrum kıyılarına yakın geçen gemileri uzaktan izlemeye aldı. Bir Yunan donanma gemisinin üç gemimizi uzaktan takibe aldığı belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-01-2022 16:34:43 Tarih: 21-01-2022 16:23

Oruç Reis araştırma gemisi Bodrum'da

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne ait araştırma gemisi Oruç Reis ile ona refakat eden Ataman ve Cengizhan gemilerinin bugün öğle saatlerinde Bodrum kıyılarından geçmeleri Yunanistan sahil güvenliği ile medyasında geniş yer aldı.

 

YUNANİSTAN DONANMASI YAKINDAN İZLEDİ

Oruç Reis’in Bodrum önlerindeki fotoğraflarını çeken Yunanistan sahil süvenliği medya aracılığı ile fotoğrafları paylaşırken “Türk araştırma gemisi Oruç Reis, Türkiye kıyılarında (Kos'un tam karşısında) kuzeye giderken bulundu, bir Yunan Donanması gemisi yakınlardan hareketlerini "izliyor"

Türkiye'nin açıkladığı denizcilik yönetmeliğine göre Oruç Reis, beraberindeki "Ataman" ve "Cengiz Han" gemileriyle birlikte Aralık ayı sonuna kadar Antalya-Kıbrıs arasındaki deniz bölgelerinde sismik araştırmalar yapacak” yazdığı görüldü.

 

 

İZMİR İSTİKAMETİNE DOĞRU YOLLARINA DEVAM ETTİLER

 

Türkiye’ye ait üç araştırma gemisini İstanköy (Kos) önlerinde bir Yunanistan donanmasına ait gemi ile bir sahil güvenlik botunun uzaktan izlediği görüldü. Oruç Reis ve beraberidkesi Cengizhan ile Ataman gemilerinin Antalya istikametine değil Kuşadası ve İzmir istikametine doğru yani kuzeye doğru yol aldığı görüldü.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI