Bugun...



Ortakent Külliyesi’nde yarın eylem ve basın açıklaması var

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi Kargı Caddesi’nde 2012 yılında projesi başlatılan 4 yıl önce ise TMMOB açtığı iptal ruhsatı davası ile inşaatı durdurulan Diyanet İşleri Başkanı tarafından yapılacak olan İslam Kültür ve Medeniyeti Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi inşaatının bulunduğu yerde yarın eylem ve basın açıklaması yapılacağı açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 31-01-2021 12:44

Ortakent Külliyesi’nde yarın eylem ve basın açıklaması var

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi Kargı Caddesi’nde 2012 yılında projesi iki ay öncede hafriyat çalışmaları başlatılan İslam Kültür ve Medeniyeti Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi inşaatının bulunduğu yerde 1 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 11.30’da basın açıklaması düzenleneceği belirtildi.

Basın açıklamasının Bodrum Savunması Çağrı Grubu tarafından yapılacağı duyuruldu.

 

 

PROJEDE NELER YER ALACAK NELER YAPILACAK:

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Bodrum Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada projede yer alacak sosyal alanlar ve proje detayları ile yapılacak faaliyetler konusunda bilgi verildi.

Tesisin Selçuklu ve Osmanlı Cami ve Külliye mimarisiyle yapılacağı ve tesis içerisinde yataklı mekan olmayacağı görevli lojmanının ise tesis dışında inşa edileceği belirtildi.

300 kişinin ibadet edebileceği bir camiinin bulunduğu tesiste ayrıca yetişkinler ve 4-6 yaş için kuran kursu, toplantı, konferans, sempozyum, seminer ve kongre için (750 kişilik, 250 kişilik, 100 kişilik, 2 adet 50 kişilik) 5 adet salon, cep sineması, İslam tanıtım alanları, el sanatları atölyeleri, kursları (hat, tezhip, minyatür, çini, hah, kilim, musiki vb), Türk kültür odası, Türk - İslam Eserleri Merkezi ve Milli Müze  kütüphane, Dini - Tasavvufı etkinlikler, sergi salonu, kafeterya ve çay bahçesi yer alacak.

Dini ve Kültürel Tesis Alanı Kapsamında Uygulanacak Programlar arasında ise atölye çalışmaları, halk oyunları, özel organizasyonlar, Ramazan Ayı iftar proğramları, geleneksel gösteriler, Sema törenleri , felsefe ve tasavvuf çalışmaları ve sunumlar, Osmanlı ve Türk geceleri gerçekleştirileceği belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI