Bugun...



Ormanlık alanlarda temizlik seferberliği başlattılar “Çevre temiz olursa yangın riski azalır”

Muğla’nın Milas ilçesinde belediye ile birlikte vatandaşların başlattığı temizlik kampanyasında yangından etkilenen bölgelerde çevre temizliği yapıldı. CHP’li belediye Başkanı Muhammet Tokat “Özellikle orman alanlarından başladığımız etkinliklerde çevre temizliği yaparak yangın risklerini en aza indirmeyi amaçlıyoruz, bu konuda gönüllülerimizin verdiği destek bizim için çok önemli” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 31-08-2021 12:07

Ormanlık alanlarda temizlik seferberliği başlattılar “Çevre temiz olursa yangın riski azalır”

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı turistik Ören Mahallesi’nde yaklaşık 3 hafta önce çıkan yangında kül olan alanlarda çevre temizliği yapıldı. Milas Belediyesi temizlik görevlileri ile Ören’deki gönüllülerin katıldığı temizlik etkinliği Silay Sitesi yakınlarında yangından etkilenen bölgelerde gerçekleştirildi.

 

ÖNCELİKLE YANGIN BÖLGELERİNİ TEMİZLEDİLER

 

Ören Mahallesi’nde Kemerköy Termik Santrali, Türkevleri Köyü ve Gürceğiz Köyü’ndeki orman yangınlarında  bulunan cam şişe, poşet, atık yiyecek, pet şişe, izmarit, karton, kağıt, peçete gibi atıkları toplayan çevre gönüllüleri ve çalışanlar, sıcak havaya ve zorlu şartlara rağmen büyük bir özveri ile daha temiz bir çevre adına faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Aralarında çocukların da bulunduğu gönüllülerle birlikte gerçekleşen çevre temizliği etkinliğinde 4 saat içerisinde 120 torba çöp toplandı.

 

 

ÇEVRE TEMİZ OLURSA YANGIN RİSKİ AZALIR

 

Yapılan çalışmayla birlikte daha temiz bir Milas için çevreye çöp atılmaması adına farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını belirten  Milas Belediye Başkanı CHP’li  Muhammet Tokat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ören Silay Sitesi sakinlerinden oluşan gönüllüler ile belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri birlikte yangın bölgesinde çevre temizliği gerçekleştirdi. Bu memleket bizim. Taşı da toprağı da, suyu da ağacı da… Doğamızı el birliğiyle koruyacağımıza inancımız tam. Doğaya karşı sorumluluk bilinciyle katkı sunan tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. Çevremiz ne kadar temiz olursa yangın riskide o kadar azalır” dedi.

Tokat Milas orman yangınlarında on günde 8480 hektarlık ormanlık alanın kül olduğunu belirterek “Yangınların önemli bölümünün ihmaller ve insan kaynaklı olduğunu biliyoruz, bu nedenle başta yanan ve ormanlık alanlarımızda her köy ve mahallede bu etkinliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI