Bugun...



Ormanlar yanıyor İkizköylüler inat ediyor direniyor

Muğla’nın Milas ilçesinde ki 700 hektarlık Akbelen ormanlarının maden ocağı için kesilmesine engel olan ve yaklaşık üç haftadır orman girişinde nöbet tutan İkizköylülerTürkiye’nin dört bir yanından gelen çevreci ve doğa severlerle bir araya geldi. İkizköylüler ve çevreciler ormanları korumakta inatla mücadele edeceklerini söylediler.

facebook-paylas
Tarih: 31-07-2021 11:15

Ormanlar yanıyor İkizköylüler inat ediyor direniyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında 700 hektarlık alanın kesilerek maden ocağına çevrilmesini önleyen köylülere Türkiye’nin dört bir yanından geniş destek yağdı. Milas, Bodrum, Datça, Köyceğiz, Fethiye, Ortaca ve Menteşe ilçelerinden, Çanakkale, İzmir, Aydın, Nazilli, Didim, İstanbul gibi  şehirlerden gelen sivil toplum örgütleri temsilcileri, avukatlar ve siyasi parti üyeleri köylülere destek verdi. Ayrıca  Çanakkale, Menteşe, Bodrum ve Milas Kent Konseyleri, Muğla Tabip Odası, Muğla TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve benzeri kitle örgütlerinin  temsilcileri Muğla Çevre Platformu Milas, Bodrum, Datça, Menteşe Meclisleri, Bodrum Savunması, 2017 Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, Eşik Platformu sabah erken saatlerde bir araya geldi.

 

ORMANLIK ALAN GİRİŞİNDE TOPLANTILAR, İNAT EDİYORUZ DİYEREK SLOGAN ATTILAR

 

Akbelen ormanları girişinde nöbet tutulan meydan toplanan köylülerin ve çevrecilerin ellerinde Toprağımız ve Ağaçlarımız İçin İnat Ediyoruz, Akbelen Ormanları İçin İnat Ediyoruz, İnsanca Yaşam İçin İnat Ediyoruz, Doğada Ve Yaşamda İnat Ediyoruz dövizleri taşıdıkları görüldü. KARDOK (Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı ve Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği) Başkanı Hasan Yorulmaz Akbelen Ormanı ile ilgili dava süreci ve nöbet eylemi hakkında bilgi vererek “Akbelen ormanlarında verdiğimiz mücadele Türkiye’de bir direniş öyküsü ve imge haline geldi. Ülkede devam eden orman kıyımına, doğal alanların ve yaşam alanlarının yok edilmesine dikkat çekerken son 3-4 gündür ormanlarda meydana gelen yangınlar bizleri yasa boğdu ve ormanlar için verdiğimiz mücadelenin ne kadar önemli ve değerli olduğu birkez daha gözler önüne serdi, Ormanlarımızı, doğamızı, yaşamımızı korumak için inatla mücadele devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

AKBELEN ORMANLARININ KESİLMESİ BÖLGEDEKİ YAŞAMI YOK EDECEK

 

İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ise yaptığı açıklamada 30 Temmuz tarihinde Akbelen ormanlarında yapılması planlanan bilirkişi incelemesinin ertelendiğini belirterek “Akbelen Ormanının kesilmesi ve kömür madenine tahsisi durumunda bölgedeki hava kirliliğinin, özellikle toz emisyonlatının artacağını biliyoruz. Bunun İkizköylülerin zaten var olan santral ve maden kirliliğine ek olarak kirliliğe maruz kalması, bundan dolayı da sağlık sorunlarında artış, tarımsal üretimde verim düşüşü, böylece de yöre halkının sosyo-ekonomik durumunun kömür nedeniyle bir kez daha ve uzun süreli olarak darbe alacaktır.  Akbelen Ormanı'nın yok edilmesinin karbon yutak alanlarında azalma anlamına geleceği ve iklim krizini derinleştireceğini söyledik, bunların ve tüm bu etkilerin de mahkemede tespit edilmesini çok önemsiyoruz” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI