Bugun...



Orhan Dişçi’nin sahte dişçi olduğu ortaya çıktı, çok insanın canını yakmış


facebook-paylas
Tarih: 13-03-2023 15:51

Orhan Dişçi’nin sahte dişçi olduğu ortaya çıktı, çok insanın canını yakmış

Aldığı diş protez kalfalığı belgesiyle, yetkisiz olarak diş kliniği açtığı iddia edilen sahte doktor, polis ekiplerince gözaltına alındı. Soyadı “Dişçi” olan şüphelinin, mağdur ettiği Hatice D.'den 40 bin lira aldığı öğrenildi. Ancak implantların çürükler üzerine yapıldığı ve ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı öğrenildi.

Polisi harekete geçiren olay, bir kadının şikayeti ile ortaya çıktı. İddiaya göre, Hatice D. implant yaptıracaktı. Arkadaşları vasıtasıyla Orhan Dişçi isimli bir kişiyle tanıştı. Dişçi, kendisine implant yapabileceğini söyleyerek Bağcılar, Hürriyet Mahallesi'nde bir adrese çağırdı.

Hatice D., gittiği adreste 40 bin lira karşılığında protez yaptırmak için anlaştı. Ancak yapılan işlemlerden memnun kalmadı. İşlemler sırasında sağlam dişleri de zarar gören kadın, adliyeye giderek şikayetçi oldu.

 

KALFALIK BELGESİYLE DİŞ KLİNİĞİ

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri adrese baskın düzenledi. Orhan Dişçi'nin belgeleri incelendi. Diş hekimi olmadığı anlaşılan şüphelinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan “Protez Kalfalığı” belgesi aldığı tespit edildi. Protez yapma eğitimi alan şüphelinin, diş doktorlarının yapması gereken işlemleri yapmaya kalkıştığı belirtildi.

ÇÜRÜKLERİN ÜZERİNE İŞLEM YAPTI

Gözaltına alınan şüphelinin mağduru olan kadının, ağız sağlığında sorunlar yaşadığı, dişinde iltihaplanmalar oluştuğu öğrenildi. Soyadı “Dişçi” olan şüphelinin çürükleri tam temizlemeden işlem yaptığı belirtildi. Mağdur kadının 10 dişinde iltihap oluştuğu ve ciddi sağlık sorunları yaşadığı belirtildi.

SERBEST KALDI

Farklı suç kaydı da olduğu öğrenilen şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından “Taksirle Yaralama” ve “Yetkisiz Hekimlik” suçlarından adliyeye gönderildi. Şüpheli serbest bırakıldı.

 




Kaynak: Habib Atam- Sözcü

Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI