Bugun...



Onlarca otizmli çocuk gönüllerin şampiyonu oldu

İzmir’in Konak ilçesinde bugün düzenlenen Gazi Yol Yarışmaları’nda yarışan otizmli onlarca çocuk Otizmli Çocuklar Farkındalık Yarışması’nda koştu. İlk kez düzenlenen yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

facebook-paylas
Tarih: 27-11-2022 13:25

Onlarca otizmli çocuk gönüllerin şampiyonu oldu

İzmir’in Konak ilçesinde  Özel İzmir Gazi Hastanesi ana sponsorluğunda, Otizm Dernekleri Federasyonu, İzmir Koşu Gücü ve içecek sponsoru Hafif Ye işbirliği ile bugün otizmli çocuklar yararına  düzenlenen  Otizmli Çocuklar Farkındalık Koşusu’na yüzden fazla otizmli çocuk ve aileleri katıldı.

 

HEPSİ GÖNÜLLERİN BİRİNCİSİ

Konak İskelesi önünden verilen start ile başlayan ve 500 metre devam eden yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Yarışı bitiren her çocuk birinci ilan edilerek madalya verildi.

 

 

KOŞUNUN GELİRİ OTİZMLİ ÇOCUKLARA

Gazi Üniversitesi Yönetim Kurulu  Başakın Sevim Amoto, İzmir Vali Yardımcısı  Fatih Kızıltoprak, eski Milli Atlet ve Türkiye Rekortmeni Semra Aksu’nun birlikte verdiği çıkış ile yarış başladı.  Aynı anda 10 km. yol koşusu düzenlendi. Tüm koşulardan elde edilen gelirin elde edilen gelir otizmli çocuklar yararına çalışan derneklere bağışlanacak.

 

KOŞUYU GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

Yarışma hakkında bilgi veren  Özel İzmir Gazi Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Albayrak, “ Hastanemiz sürekli sosyal etkinlikler içerisinde yer alan bir hastanedir. Bu yıl da otizmli çocuklar farkındalık ve insanlarımızın ilgisini buraya çekmek amacıyla bu koşuyu düzenledik. Çocuklarımız ile birlikte koştuk, amacımız otizmli çocuklarımızın sorunlarına dikkat ve benzer sosyal farkındalık etkinliklerinin sayısını ve katılımı artırmak. Bu koşuyu geleneksel hale getirmek istiyoruz” diye konuştu 10 km. yarışmasında Erkeklerde Mehmet Aydıngör Kızlarda ise Mihraç Ayan 1. Oldu. Dereceye giren sporculara, madalya, kupa, para ve Checkup ödülleri verildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI