Bugun...



Offroad kulübü üyeleri tohum bombalarını toprakla buluşturdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde macera tutkunlarının bir araya geldiği Bodrum Offroad Kulübü üyeleri yanan ormanlık alanlara tohumdan yetiştirdikleri 2 bin tohum bombası ve fidanı toprakla buluşturdu.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-12-2021 14:00:44 Tarih: 06-12-2021 13:54

Offroad kulübü üyeleri  tohum bombalarını toprakla buluşturdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 45 üyesi bulunan doğa ve macera tutkunlarının bir araya geldiği Bodrum Offroad Kulübü Başkanı Yüksel Çağ ve kulüp üyeleri çocukları ile birlikte Pazar günü Torba Mahallesi Kaynar Mevkii’nde gerçekleştirdikleri etkinlikte yanan alanlara fidan dikimi yaptı.

 

6 SAATTE 2 BİN FİDAN DİKTİLER

Kulüp tarafından hazırlanan ve tohumdan yetiştirilen çam, meşe ve akasya fidanlarını toprakla buluşturdu. 16 arazi aracı ile dağlara çıkan kulüp üyeleri yaklaşık altı saat süren etkinlikte 2 bin tohum ve  fidanı toprakla buluşturdu.

 

 

TOHUM BOMBALARI TOPRAKLA BULUŞTU

Tohum bombaları adı verilen yeşillenmiş fidanları toprakla buluşturduklarını belirten kulüp başkanı Yüksel Çağ “Tüm üyelerimiz doğa ve çevre tutkunu. Bu nedenle yanan alanlarımıza yeniden yetiştirmeyi bir görev olarak biliyoruz. Bu gün 2 bin fidanı toprakla buluşturduk, ancak hedefimiz bu kış aylarında 20 bin fidanı toprakla buluşturmak. Gezdiğimiz, piknik yaptığımız yerlerin küle dönmesi hepimizin içini dağladı. Kulüp olarak yanan alanlarımıza destek vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kulüp üyeleri fidan dikiminin ardından mumcular Barajı kıyısında piknik yaparak etkinliği sonlandırdı.

 

 

 

 




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI