Bugun...



O kamyonun şirketinden “Özür dileriz” açıklaması

Bodrum’un Torba Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde yolun sol tarafında koşan bir sporcunun üzerine önündeki iş makinasını sollamaya çalışan kamyon şoförü ile çıkan tartışma nedeni ile şirket yetkilileri ajansımıza ulaştı.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-01-2022 22:02:57 Tarih: 26-01-2022 21:53

O kamyonun şirketinden “Özür dileriz” açıklaması

Olayda zaten dar olan yolda yolun solunda koşmakta olan bir sporcuyu önündeki iş makinasını sollamaya çalışması ile tartışma çıkmış, kamyondan inen şoför tartışma sırasında sporcuya küfür, hakaret  ve ölümle tehdit etmişti.

 

Haberin yayınlanmasının ardından anterhaber.com’u arayan şirket yöneticisi Mahsun Aydın kendisinin Konya’da olduğunu belirterek olayla ilgili bilgi almak istedi. Aydın’a yaşanan olayı anlattık. Mahsun Aydın kamyonun şirketine ait olduğunu ve kamyon şoförününde akrabası olduğunu belirterek “Biz yıllardır Kızılağaç’ta taş ocağı da işletiyoruz. Kamyonlarımızda var. Yolda koşan bir sporcunun hayatının tehlikeye atılması doğru olmadığı gibi edilen küfürlere, hakaretlere, tehditlere ve giyim kuşam üzerine edilen laflara katılmıyoruz. Ben şoförümüz adına özür diliyorum. Kimse kimsenin giyimine kuşamına sporuna karışamaz. Yolda insanlar koşabilir, spor yapabilir, yürüyebilir en doğal hakları. Şoförler olarak saygı göstermemiz gerekir. Kişi yolun solunda koşuyorsa bundan daha doğal ne olabilir. Yaşanan olay üzüntü verici olmasaydı daha iyiydi. Kendisi ile konuşup yanınıza geleceğiz. Bu işin hoşgörü ile halledilmesinden, yanayız” diye konuştu.

 

Olayı yaşayan Milli takım antrenörü ve master milli takım sporcusu ise “Bodrum’da onlarca yüzlerce kişi yolda yürüyor, koşuyor, bisiklete biniyor. Sürücülerin biraz daha dikkatli olması gerekir. Yolda kaldırım olmayınca veya Torba’daki gibi kaldırımda alt yapı malzemeleri olunca mecburan karşımızdaki aracı görmek için yolun kenarından ve solundan koşuyoruz. Tam 50 yıldır yollarda koşuyoruz. Dünyanın bir çok ülkesinde koştuk. Sürücüler koşan, yürüyen ve spor yapan kişiyi görünce ondan uzaklaşır. Bu şoför dar yolda önünde giden iş makinasını solamaya kalkarak bizim üzerimize sürünce gerginlik yaşandı. Yaşanan olayla ilgili olmayacak hakaretler ve tehditlere maruz kaldık. Küfür ediyor, tayt giymişiniz koşmayın diyor. Üzerinizden geçerim kamyonla diyor. Burada vatandaş olarak sessizmi dursaydık. Bu şahsı tanımayız etmeyiz. Olmasaydı daha iyiydi. Kaldırımın olmadığı yerde yolun solundan yürüyen koşan insana saygı göstermek bu kadarmı zor? Kamyon iş makinasını geçmeyip takip edip yolun sağından ortasında gitse sorun olmayacak. Gideceği yer 200 metre ileride zaten. Bu olaydan iki saat sonra Gürece’de yaşanan kamyon kazasında bir vatandaşımız yaşamını yitirdi. Kimse kimsenin ekmeği ile oynama peşinde değil. Herkes birbirine saygı göstermek zorunda, konu tartışma ile ilgisi olmayan yerlere gitti. Gelsinler o yolda bir iş makinası bir kamyon yan yana gidermi, giderse vatandaş kaldırımları olmayan, olan kaldırımlarıda inşaat malzemeleri ile dolan o yolda nasıl yürür bunu görsünler” dedi.

 




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI