Bugun...



Nartugan Şenlikleri yapılmayacak, heykelinin açılış töreni iptal edildi

Bodrum’ün Gündoğan Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Nartugan Şenlikleri bu yıl pandemi nedeni ile düzenlenmeyeceği belirtildi. Yarın yapılması planlanan Nartugan Heykeli’nin açılışı ise ileri bir tarihe ertelendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:20:08 Tarih: 20-12-2020 21:26

Nartugan Şenlikleri yapılmayacak, heykelinin açılış töreni iptal edildi

 

 

HEYKEL AÇILIŞI ERTELENDİ ŞENLİKLER YAPILMAYACAK

 

Bodrum’un Gündoğan Mahallesi sahilinde heryıl geleneksel olarak düzenlenen Nartugan Şenlikleri’nin bu yıl pandemi nedeni ile düzenlenmeyeceği belirtildi. Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek yaptığı açıklamada “Heryıl ateş yakıp şiir ve türküler söyleyip , dilek ağacını düzenleyerek yaşattığımız ve Arif Vidinli’nin emekleri ile geleneksel hale getirdiğimiz şenlikleri bu yıl pandemi nedeni ile düzenleyemeyeceğiz. Ayrıca Gündoğan sahiline Bodrum Belediyesi tarafından yapılan Nartugan Heykeli’nin açılışını yarın (Hazartesi) yapacaktık ancak oda ertelendi, dolayısı ile pazartesi günü burada bir etkinlik yapılmayacak” diye konuştu.

 

 

GÖKMEN “SÖZDE HEYKELİN AÇILIŞI İPTAL EDİLDİ” “YERİNE ATATÜRK HEYKELİNİ KOYUN”

 

Bodrum Belediyesi’nin Gündoğan sahiline yaptığı heykele sert tepki gösteren Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ise yazılı açıklama yaptı. Gökmen açıklamasında “Gündoğan'ın en güzel yerine konan, kaçak sözde heykelle ilgili tepkimizi her fırsatta dile getirmiştik. Hatta bu amaçla Körek Mantarı platformunu desteklemiş ve 21 Aralık Pazartesi günü saat 11.30'da tepkimizi göstermek ve imza kampanyasına katılmak için Gündoğan'da olacağımızı belirtmiştik. Bu girişimlerimizin de etkisiyle Bodrum Belediyesi, sözde heykel açılışını iptal etmiştir. Bu sebeple bizde yarınki Gündoğan etkinliğimizi erteliyoruz.  Bir kere daha üstüne basa basa belirtmek isteriz ki Gündoğan'ın en güzel yerine konan o kaçak, sözde heykelimsi yapıya karşıyız. Sadece biz değil, binlerce vatandaşımızın da karşı olduğunu biliyor ve düzenledikleri imza kampanyalarına destek veriyoruz. Bodrum Belediyesi'ne de çağrıda bulunuyor ve bu heykelin yerine Atatürk Heykeli konmasını istiyoruz.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI