Bugun...



Müziğin harika çocukları geleceğin sanatçıları

Merkez Ortaokulu Müzik Öğretmeni Murat Pulel, mesleğini severek yapan, öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmek için uğraş veren, kuru bilgilerin ötesinde müziğin ritmini öğrencilerinin ruhuna işlemiş özverili bir öğretmen.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-12-2021 17:03:01 Tarih: 25-12-2021 16:49

Müziğin harika çocukları geleceğin sanatçıları

Lina Çelik, Eda Kayrak, Ahmet Dursun Sakallı, Eda Bağcı, Emir Kayra Erdem ve Aysima Altunay ise Merkez Ortaokulu’nda öğretmenlerinin sesine kulak vermiş altı harika öğrenci. Milas Merkez Ortaokulu öğrencileri, müzik öğretmenleri Murat Pulel ile birlikte Milas’ın tarihi ve doğal güzelliklerini de ortaya koyan harika bir klip çekti.

Merkez Ortaokulu Müzik Öğretmeni Murat Pulel, mesleğini severek yapan, öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmek için uğraş veren, kuru bilgilerin ötesinde müziğin ritmini öğrencilerinin ruhuna işlemiş özverili bir öğretmen. Lina Çelik, Eda Kayrak, Ahmet Dursun Sakallı, Eda Bağcı, Emir Kayra Erdem ve Aysima Altunay ise Merkez Ortaokulu’nda öğretmenlerinin sesine kulak vermiş altı harika öğrenci… Öğretmen ve öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı öncesinde bir araya gelerek “Güzel Milas” için güzel mi güzel bir video klip çekti.

 


Özellikle yeni nesil arasında yaygın olarak dinlenen Türkçe Rap tarzında hazırlanan klipte, öğrenciler söz-müzik-altyapısı öğretmenleri Murat Pulel’e ait olan Milas isimli şarkıyı seslendirdi.
Milas Kaymakamlığı’nın arşiv görüntülerinin kullanıldığı, ses kayıt-mix çalışmalarını Osman Parça’nın üstlendiği video klip Merkez Ortaokulu’ndan başlayıp Uzunyuva Hekatomnos Anıt Mezarı’ndan Labranda’ya, İasos’tan Beçin’e, Kaya Mezarlarından Gökçeler Kanyonu’na tarihi bir yolculuğa götürüyor bizleri.
“Merkez’den çıktık yola, Milas’ın güzelliklerini anlatmaya, işi gücü bırak buraya bak, sosyal medyaya sonra bak” sözleriyle başlayan “zeytin dalda olup duru, makinesi evde durup duru” sözleriyle hem yöresel ağıza hem de Milas’ın en önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytinciliğe de değinilen şarkıyı söyleyen çocukların aldıkları keyif ve hissettikleri mutluluk ise gözlerinden okunmakta.
Sınavlarla dört bir tarafı çevrilen çocuklarımızı rahatlatmak, onların farklı alanlardaki yeteneklerini keşfetmek, her şeyden önemlisi eğlenmek için birebir olan resim, müzik, beden eğitimi dersleri maalesef çoğu zaman anne babalar için “olmasa da olur” şeklinde değerlendirilmektedir. Oysa yapılan bu çalışmada da olduğu gibi işini severek yapan öğretmenlerin yanında geçirilecek her dakika çocuğa farklı kazanımlar katmakta, onların hayata daha renkli bakmalarını sağlamaktadır.
Müzik Öğretmeni Murat Pulel de mesleğinden keyif aldığını, çocuklara müzik yoluyla değer kattığını belirterek, ‘Güzel Milas’ için hazırladıkları çalışmaya katkılarından dolayı başta öğrencileri olmak üzere destek veren herkese çok teşekkür etti.

 




Kaynak: Umut Milas

Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI