Bugun...



Müziğin Divası Müzeyyen Senar ölümünün altıncı yılında Bodrum’da anıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde son yıllarını geçiren Türk sanat müziğinin divası ve devlet sanatçısı Müzeyyen Senar ölümünün altıncı yılında kızı Feraye Işıl ve sanatçı dostlarının döktürdüğü lokma ile anıldı.

facebook-paylas
Tarih: 08-02-2021 15:19

Müziğin Divası Müzeyyen Senar ölümünün altıncı yılında Bodrum’da anıldı

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşarken 8 Şubat 2015 tarihinde İzmir’de 97 yaşında yaşamını yitiren Türk sanat müziğinin unutulmaz ismi Cumhuriyet’in Divası ve Devlet Sanatçısı Müzeyyen Senar bugün son yıllarını birlikte geçirdiği sanatçı kızı Feraye Işıl’ın Belediye Meydanı’nda döktürdüğü lokma ile anıldı.

 

 

Bodrum’da yaşayan sanatçı dostlarının akın ettiği hayır lokmasına sanatçının hayranlarıda büyük ilgi gösterdi. Lokma dökümünün yapıldığı minibüsün önünde uzun kuyruklar oluştu. Feraye Işıl “Annemin sanatçı dostları. O’nu sevenler bugün bizleri yalnız bırakmadı. O’nun sevgisi insanlara uzattığı yardım eli, halkına her zaman gösterdiği sevgi ve saygının karyılığını böyle güzel anılarla yaşatıyoruz. Pandemi nedeni ile mezarı başına gidemedik ama burada sevenleri ile birlikte annemi andık, ruhu şad olsun” dedi.

 

 

Lokma dağıtımında bulunan Arif Tombul ise "Müzeyyen Senar'ın son on yılını çok iyi biliyorum hep birlikte olduk. O'nu çok özlüyorum. Her yıl mezarı başına gider dua ederdim. Ama bu yıl pandemi nedeni ile oradaki törene katılamadım. Burada hayrına lokma döktürüldü, dualarımızı yaptık, böyle değerler kolay gelmez" diye konuştu.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI