Bugun...



Muğla’nın zeytinyağı turistik tesislerde kullanılsın çağrısı yapıldı

Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde yetiştirilen ve Avrupa Patentli zeytinyağının turistik tesislerde kullanılması için kampanya başlatıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-03-2021 11:57:42 Tarih: 12-03-2021 11:54

Muğla’nın zeytinyağı turistik tesislerde kullanılsın çağrısı yapıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen toplantıda Bodrum ve Milas zeytinyağlarının turistik tesislerde kullanılması için kampanya başlatıldığı açıklandı. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Muğla il Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk ve Meclis Başkanı Uğur Özen ile Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül katıldı. 

 

 

TURİSTİK TESİS VE SÜPERMARKETLERE BİZİM ZEYTİNYAĞINI KULLANIN ÇAĞRISI

 

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, ilde bunan turistik tesislerin dışarıdan zeytinlağı getirmelerine ihtiyaç olmadığını belirtereke “Avrupa tarafından kalitesi onaylanmış tescili yapılmış bu kadar kaliteli zeytinyağımız varken, Bodrum turizminde de bu kadar büyük tüketim varken ekonomik değerimizin burada kalması bizi mutlu edecektir. Bugün artık modern sıkım tesislerde kaliteli zeytinyağını elde etmekteyiz. Yağımız, Türkiye’nin en iyi yağlarından. Coğrafi işaretli yağlarımız da var. Milas zeyitnyağı kısa zaman önce hem coğrafi işaret aldı hem de Avrupa çapında büyük başarılar sağladı. Bu nedenle kendi ürünümüzü bize ait olan tesislerde kullanmakta büyük yarar var. Türkiye’de sepet başına alışveriş en yüksek Bodrum’da yapılıyor. Ben Bodrum’da ciddi kazançlar sağlayan zincir marketlere Bodrum ve Milas zeytinyağını, Bodrum mandalinası ürünlerini raflarının en güzel yerine koysunlar. Çünkü Bodrum’da kazanıyorlar” şeklinde konuştu. 

 

 

MİLAS’TA 14 MİLYON ZEYTİN AĞACI VAR

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ta 14 milyona yakın zeytin ağacı olduğunu belirterek  “Milas’ın yağlı zeytini ve zeytinyağının Türk patentli coğrafi işaretini aldık. Arkasından Avrupa’da ilk ve tek olarak zeytinyağının coğrafi işaretini aldık. Bu yıl sonunda yağlı zeytinin de Avrupa Birliği’nde coğrafi işaretini alacağız. Milas’ta 70’e yakın yağ fabrikamız var. Son zamanlarda modern tesisler açıldı. Şu an için Milas’ta 67 tane markalı zeytinyağımız var. Bu kadar turizm tesisimiz var. Neden yöremizin yağı tercih edilmesin? Yöresel ürünlerimize destek vermemiz gerekiyor” diye konuştu. 

 

TARIM VE TURİZM BİRBİRİNİ DESTEKLEMELİ

 

Muğla il Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak “Turizm kenti olarak bilinen Muğla aynı zamanda tarım kenti. Bu iki sektör birbirini destekleyen iki sektör. Belli kriterlere göre ‘yerel üreticilerden üretilmiştir, gıda güvenilirliği vardır’ şeklinde kendi etiketlerimizi, barkotlarımızı basacağız. Her tesise bunu belirten ‘burada yerel üreticilerin ürettiği sağlıklı iyi tarım uygulaması ürünü olan ürünler tüketilmektedir, kullanılmaktadır’ şeklinde ibareler koyacağız. Milas zeytinyağı müthiş başarı örneği gösterdi. Biz sonuna kadar yerel, sağlıklı gıda ürünlerinin satışı için her türlü yetkimizi kullanmaya hazırız” dedi.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI