Bugun...



Muğla kadın milletvekilleri kadın seçmenle buluştu" Kadına şiddet ve kaos artıyor"

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen toplantıda Muğla’nın Kadın Milletvekili adayları kadın seçmenle buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 07-05-2023 13:54

Muğla kadın milletvekilleri kadın seçmenle buluştu

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Sözcüsü Elif Aytaç, "Bugün mevcut parlamentoda ancak yüzde 17'lik bir temsil hakkını kullanabiliyoruz. Oysa salt seçme değil seçilme hakkımız olduğu hep görmezden gelindi ya da görülmek istenmedi. Kadın özgürlüğünü tanıyan ve bunu koşulsuz bir hak olarak gören kadın siyasetçilerin desteklenmesi biz kadınlar açısından olmazsa olmaz bir politik duruş olarak belirginleşmiştir.Kadın beyanı esastır, sürecin takipçisi olacağız” dedi

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen toplantıda Muğla’nın Kadın Milletvekili adayları kadın seçmenle buluştu. Trafo Kafe’de düzenlenen toplantıya CHP Muğla Milletvekili Adayı Süreyya Öneş Derici, Türkiye İşçi Partisi Muğla Adayı Neşe Tuncer ve Yeşil Sol Parti Muğla Milletvekili Adayı Derya Hezer konuşmacı olarak katıldı.

 

SEÇİLME HAKKIMIZ HEP GÖRMEZDEN GELİNDİ

 Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Sözcüsü Elif Aytaç, “Neden sadece kadın adaylarla bir araya gelmeyi istedik, neden erkek, kadın adayların tümüyle bu buluşmayı yapmadık. Biliyoruz ki bugüne kadar yapılan seçimler maalesef kadınların eşit temsiliyetini kapsamadı. Bugün mevcut parlamentoda ancak yüzde 17'lik bir temsil hakkını kullanabiliyoruz. Oysa salt seçme değil seçilme hakkımız olduğu hep görmezden gelindi ya da görülmek istenmedi. Özellikle bugün geldiğimiz noktada kadınların uzun mücadelelerle elde ettiği yasal kazanımlar dahil olmak üzere, kadın olarak yaşama haklarımızın bile tartışıldığı bir süreç ile karşı karşıyayız. Kadın karşıtı politikalar ve kadın düşmanlığının meşrulaştırılmasına karşı verdiğimiz mücadele, bugün seçimlerde “hangi kadın aday? “ sorusunu sormamıza neden oluyor. Kadın karşıtı ve düşmanı politikaları durdurmak ve bu politikaların karşısında mücadele etmeyi benimsemek, hatta bazen kendi partiniz dahil sessiz kalmamak, siyasetin her anında kadınlara yönelik ayrımcılık karşıtı siyaset geliştirmek. İşte aradığımız kadın adaylar. Kadın özgürlüğünü tanıyan ve bunu koşulsuz bir hak olarak gören kadın siyasetçilerin desteklenmesi biz kadınlar açısından olmazsa olmaz bir politik duruş olarak belirginleşmiştir. Bu anlamıyla bugün burada kadınlar olarak net ve sade bir dille konuşmak istedik.”

 

 

UYKUDAN VAR OLMA MÜCADELESİ İLE UYANIYORUZ

CHP Adayı Süreyya Öneş Derici, “Biz kadınlar uykudan var olma mücadelesi ile uyanıyoruz. Sokağa çıktığınızda, işe gittiğinizde. Her ne kadar eğitimli insanlarla muhatap olurdanız olun, bizlerin üzerinde camdan tavanlar vardır. Bu kötü döngüyü kırmak için, kadın olarak, bir birey olarak nasıl ilkeli ve net duruş gösterilir, bunu sergilemek için ve kadınların hak ettikleri noktaya gelebilmeleri için ne yapabiliyorsam mecliste sizlerle birlikte yol yürümek, orada sizlerin sesini duyurmak için karar aldım, aday oldum.” şeklinde konuştu.

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN GERİ GETİRİLMESİ VE UYGULANMASI ŞART

Türkiye İşçi Partisi Muğla Adayı Neşe Tuncer ise İstanbul Sözleşmesi’nin geri getirilmesi ve uygulanması için çalışacağını dile getirerek, “Sadece İstanbul Sözleşmesi’nin geri gelmesi yetmiyor, bunun bir de uygulanması gerekiyor.” dedi.

 

KADINA ŞİDDET VE KAOS ARTIYOR

Yeşil Sol Parti Muğla Milletvekili Adayı Derya Hezer de “Karanlık süreçler ne kadar hızlanırsa kadına şiddet ve kaos artıyor. Öncelikle biz o aydınlığı görmek için elimizden geleni yapacağız. İstanbul Sözleşmesi konusunda asla vazgeçmeyeceğiz ama yetmez tabi ki. Her anlamda eğitimler gerekir. ”ifadelerini kullandı.

Adaylar TBMM ye vekil olarak seçilmeleri halinde Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi ile en az 3 ayda bir bir araya gelme daima iletişim içerisinde olacakları sözünü verdiler.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI