Bugun...



Muğla’da Büyük Orman Yangını Tatbikatı Yapılacak, 1720 personel katılacak

Muğla’da AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde büyük orman yangını tatbikatı yapılacak.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2022 15:17

Muğla’da Büyük Orman Yangını Tatbikatı Yapılacak, 1720 personel katılacak

26 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek tatbikata karadan 1720 personel, 307 araç ve iş makinesi, havadan 2 yangın söndürme ve 1 idari olmak üzere 3 helikopter ve 1 İHA katılacak. 26 kilometrekarelik alanda 6 saat sürecek olan büyük orman yangını tatbikatına 20 kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler katılacak. İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Denizli ve Aydın illerinden de destek kuvvetleri anlamında katılım sağlanacak.

 

 Senaryo gereği Muğla merkez ilçe Menteşe’ye bağlı Yerkesik ve Yeşilyurt mahalleleri arasında kalan alanda bir orman yangını başlıyor. Olumsuz hava şartlarının etkisiyle bölgedeki yerleşim alanlarına ve enerji üretim santraline doğru hızla büyüyen orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanında diğer kamu kurum ve kuruluşlardan ve civar illerden takviye kuvvetler yönlendiriliyor. Yangının tehdit ettiği yerleşim yerlerinden tahliyeler yapılıyor.

 

 

Muğla kent merkezinin güney kısmında yangın hızla ilerlerken ve yerleşim yerlerini tehdit ederken bu sefer kentin doğu kısmında Yaraş mahallesine yakın bölgede yeni bir yangın başlıyor. Kara ve hava gücünün bir kısmı bu yangına kaydırılıyor. İkinci yangına müdahale eden yangın söndürme helikopterlerden birisi senaryo gereği kaza kırıma uğruyor. Olay yerine çok sayıda AFAD, UMKE, Ambulans ve Jandarma ekibi sevk ediliyor.

 

Birinci çıkan yangın TOKİ konutları ve Eğitim Araştırma Hastanesi yakınlarında kontrol alınıyor. Yaraş tarafında başlayan ikinci yangın yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürülüyor. Saat 13.00 sıralarında birinci yangın ihbarıyla başlayan tatbikat 6 saatin sonunda saat 18.00 sıralarında yangınların kontrol altına alındığı belgisiyle sona erecek. 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI