Bugun...



Muğla’da 13 bin 688 sağlık çalışanı aşılanacak

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile birlikte aşı çalışmalarının başlaması nedeniyle MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Menteşe Devlet Hastanesini ziyaret etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-01-2021 12:21:16 Tarih: 16-01-2021 12:17

Muğla’da 13 bin 688 sağlık çalışanı aşılanacak

Milletvekili Gökcan ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına yönelik aşı çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını ve  bugüne kadar büyük bir özveri ve fedakarlıkla hizmet veren sağlık personeline teşekkür ettiklerini belirterek  “Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın  yerinde ve zamanında aldığı tedbirlerle pandemiye karşı mücadelemiz kararlılıkla sürmektedir” dedi. İlk aşamada Muğla’da görev yapan 7110 sağlık çalışanı unvan gözetmeksizin tüm çalışanlar hizmetli, güvenlik, TYP personeli dahil aşılanacağı açıklandı.

 

6578 Özel Sağlık Çalışanları Özel Hastaneler, Tıp Merkezleri, Eczacılar, İşyeri Hekimleri, Muayenehanesi olan hekimler, Özel Diş Hekimleri olmak üzere 13 bin 688 sağlık çalışanı aşılanmaya  başlandı. Tüm sağlık personelinin aşılanması için yeterli aşı stoğu bulunduğu belirtildi.

 

 

Vatandaşların ise  Sağlık Bakanlığı ve  Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda aşılama önceliklerine göre MHRS web, MHRS mobil, ALO 182 veya e-Nabız üzerinden veya doğrudan, kendisine en yakın sağlık kurumundan, Aile Sağlığı Merkezleri / Özel veya Kamu Hastanelerinden randevu alarak aşılanacağı belirtildi. Vatandaşların Bakanlık tarafından gerekli duyurular yapıldığında, E-nabız üzerinden veya 2023 e (AŞILA) metnini SMS atarak aşılama öncelikleri hakkında bilgi alabileceği açıklandı.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI