Bugun...



Milaslı ressamın salgın döneminde yaptığı boyama kitabı Türkiye’ye dağıtılıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan ressam ve eğitmen Mehmet Nergiz’in salgın döneminde evlerinde kalan çocuklar için yaptığı Renkli Milas Boyama Kitabı 10 bin adet basılarak Türkiye’ye dağıtılmaya başlandı. Nergiz “Milas’ın tarihi ve doğa güzelliklerini yansıtan resimleri çocuklarımız salgın döneminde boyayarak öğrenecekler, kitabın büyük ilgi göstermesi üzerine basım sayısını arttıracağız” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2021 11:01

Milaslı ressamın salgın döneminde yaptığı boyama kitabı Türkiye’ye dağıtılıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan ressam ve eğitmen evli ve iki çocuk babası 53 yaşındaki Mehmet Nergiz’in bir ayda hazırladığı ve Milas’ın tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan Renkli Milas Boyama Kitabı CHP’li Milas Belediyesi’nin desteği ile basılarak Muğla ili ve ilçeleri ile Türkiye’ye dağıtılmaya başlandı.

 

SALGIN DÖNEMİNDE EVLERİNE KAPANAN ÇOCUKLAR İLÇENİN GÜZELLİKLERİNİ BOYAYARAK ÖĞRENİYORLAR

 

2010 yılından bu yana Milas’taki Turhan Selçuk Karikatür Evi’nde eğitmen olarak çalışan ve Milas Sanatçılar Derneği’nin kurucu başkanlığını yapan Nergiz “Milas ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıdan onlarca resim çizmiş ve birçok sergiler açmıştım. Salgın dönemi başladıktan sonra aylar boyunca evlerinden çıkmayan çocuklarımızın yaşamlarını eğlenceli hale getirme, bunu yaparken sokağa çıkamadıkları ilçemizin doğal ve tarihi güzelliklerini boyayarak öğrenebilmelerini sağlamak amacıyla 14 çizimden oluşan boyama kitabını yayımladık” diye konuştu.

 

 

BİNLERCE YILILIK TARİHİ ÖĞRENECEKLER

 

Çocukların boyayarak öğrenecekleri çizimler arasında Milas’ın dünyaca ünlü tarihi mekanı Uzunyuva Anıt Mezarı başta olmak üzere tarihi Macar Evleri, Baltalıkapı, Pazar Yerleri ve Tarihi Milas Ev ve Sokaklarından çizimlerin oluştuğunu belirten Nergiz “Milas Belediyesi’nin desteği ile on bin adet basımını yaptığımız kitaba ilgi büyük oldu, kitabın yeni basımlarını gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

MİLAS KÜLTÜR MOZAİĞİ BİR KENT

 

Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat ise Milas’ın doğası, tarihi eserleri, geleneksel mimarisi ve renkleriyle bir kültür mozaiği oluşturduğunu belirterek “Özellikle bu salgın döneminde aileleri ile birlikte evlerinde kalmak zorunda olan çocuklarımızın içerisinde yaşadığımız bu kültürel zenginlikleri desenlere taşıması için bir fırsat yaratmayı düşündük. Çocuklarımız aileleri ile birlikte kitaptaki Milas’ın güzelliklerini boyayarak hayallerini resimlere yansıtacaklar, çocuklarımız için kültür ve sanat hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI