Bugun...



Milas - Yeniköy termik santralinde yangın başladı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’ndeki Yeniköy Termik Santrali’nde yangın çıktığı ve yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-04-2022 21:38:42 Tarih: 29-04-2022 17:12

Milas - Yeniköy termik santralinde yangın başladı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy yakınlarındaki Yeniköy Termik Santrali’nde bugün saat 16.30 sıralarında başlayan yangının hızla büyüdüğü belirtildi.

Santral alanın içerisinde işçilerin soğutma kulelelerinden kaynak yaparken plastik parçaların tutuşması sonucu çıkan  yangının kömür depolama alanına yakın bir yerde çıktığı ve kontrol altına alındığı iddia edilirken İkizköy Çevre Koruma Platformu Sözcüsü ve aktivist Deniz Gümüşel “santralin alanı içerisinde başlayan yangınını büyüdüğünü öğrendik, kömür depolama alanının bulunduğu bölge gibi görünüyor, bizde net bilgiye ulaşamadık” diye konuştu. Termik santraldeki yangına santral itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangının saat 17.30 sıralarında kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

 

 Muğla'nın Milas ilçesindeki İkizköy yakınlarındaki Yeniköy Santrali'nde akşam saatlerinde çıkan yangın ile ilgili santral yönetimi açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi.

KAMUOYUNA DUYURU

29 Nisan 2022 Cuma günü saat 16.30 sularında Yeniköy Termik Santrali’nin soğutma kulelerinde kaynak yapımı sırasında küçük çaplı bir yangın meydana gelmiştir.

Soğutma kulesinin fanının tutuşması sonucunda oluşan yangın, kısa sürede ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmış ve tamamen söndürülmüştür.

Yangın sırasında herhangi bir çalışanımız yaralanmadığı gibi küçük çaplı bir maddi hasar dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

Santralimiz elektrik üretimine ara vermeden devam etmektedir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Yeniköy Kemerköy Termik Santralleri

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI