Bugun...



Milas yangın felaketinin yaralarını “Umudu Yeşertiyoruz” etkinliği ile sarıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen orman yangını felaketinin yıldönümünde “Umudu Yeşertiyoruz” etkinliği düzenlendi. Facianın fotoğrafları yanan alanlarda sergilendi, yeni fidanlar dikildi.

facebook-paylas
Tarih: 13-08-2022 05:58

Milas yangın felaketinin yaralarını “Umudu Yeşertiyoruz” etkinliği ile sarıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınlarında yüzlerce hektar ormanlık ve zeytinlik alan yanmış, onlarca hayvan telef olmuştu. Milas Belediyesi yangın felaketinin yıl dönümünde “Umudu Yeşertiyoruz” sloganıyla yangından en çok etkilenen bölgelerden bir tanesi olan Beyciler Köyü’nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Milas Belediye Başkan Vekili Halil Mutlu, Beyciler köyü Muhtarı Halil İbrahim Genç, köylüler ve doğaseverler katıldı.

 

YANGININ FELAKETİNİ GÖSTEREN FOTOĞRAFLAR SERGİLENDİ

Etkinlikte yangın felaketinin boyutunu gösteren fotoğrafların oluştuğu sergi düzenlendi. Belediye Başkan Vekili Halil Mutlu yaptığı açıklamada yaşanan yangın felaketinin acısının tarif edilemez olduğunu belirterek  “Geçtiğimiz yıl çok acı olaylar yaşadık. Burada hepimiz elimizden gelenin en iyisini yaparak yangınlarla mücadele etmiştik. İnşallah bir daha öyle gün yaşamayız. Ciğerlerimizin, yeşillerimizin, canlarımızın yandığı bir gündü. O günlerin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Acılarımız henüz dinmedi. 12 gün içerisinde kaybettiklerimiz belki 52 yılda geri gelmeyecek. Doğanın eski haline gelmesi için uzun yıllara ihtiyacımız var. Kaybettiklerimiz geri gelmeyecek. Ama bizler halkımızın acısını dindirmek için çalışmalar yaptık. Milas Belediyesi olarak, halkımızın yanında olarak birçok özellikle hayvancılıkla, tarımla uğraşanlara çok fazla desteğimiz katkımız oldu. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm personellerimize teşekkür ediyorum. Önemli bir dayanışmaya imza attık. Kurumlar arası çalışmalar yapıldı. Milas Belediyesi olarak yine destek çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

 

ACILARI KONUŞURKEN YENİDEN YAŞIYORUZ

Köy muhtarı Halil İbrahim Genç ise “Bir yıl önceki acıları bugün konuşurken yeniden yaşıyoruz. Şuanda bile çok heyecanlandım. İnşallah bir daha benzer afetler yaşamayız. O gün herkes elinden geleni yaptı” dedi.
Konuşmalardan sonra yanan alanlara sembolik fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI