Bugun...



Milas’tan çalınan 4.6 milyon Dolarlık Geyik Başı ülkeye getirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uzun uğraşları sonucu Anadolu topraklarından kaçırılan kültürel varlıklar evine geri dönüyor. ABD’li koleksiyonerlerin evinde ele geçirilen ve aralarında M.Ö. 400 yılına ait Milas'tan çalınan ‘Geyik Başı Riton’un da yer aldığı 28 eser, New York Türkevi’nde düzenlenen bir törenle Türkiye’ye iade edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-01-2022 23:03:45 Tarih: 26-01-2022 23:00

Milas’tan çalınan 4.6 milyon Dolarlık Geyik Başı ülkeye getirildi

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre ABD’li yatırımcı ve koleksiyoner Michael Steinhardt’ın yasadışı yollardan elde ettiği 14 Anadolu kökenli Eser ile koleksiyoner Arnold Peter Weiss’ten ele geçirilen 12 sikke ve 2 adet Kilia idolünün yer aldığı toplam 28 parça Türkiye’ye iade edildi. İade edilen eserler arasında, M.Ö. 400 yılına ait geyik kafasını betimleyen ve Milas'tan yağmalanan ‘Geyik Başı Riton’ da yer alıyor.

 

DEĞERİ 4.6 MİLYON DOLAR
Söz konusu eserin 1991 yılında 2.6 milyon dolara Steinhard tarafından satın alındığı, 1993 yılında New York Metropolitan Müzesi’ne ödünç verildikten sonra New York Başsavcılığı’nın soruşturmasına dahil edildiği bildirildi.


ABD’de Manhattan Bölge Savcılığı ve İç Güvenlik İstihbarat Birimi’nin yürüttüğü soruşturma kapsamında Steinhardt’ın mülküne yapılan baskın sonucu ele geçirilen eserlerin bugünkü değerinin 4.6 milyon dolar (yaklaşık 62 milyon TL) olduğu belirtildi. Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, Michael Steinhardt hakkındaki soruşturmanın da tamamlandığını ve 70 milyon dolar değerindeki 180 çalıntı antika esere el konulduğunu açıkladı. Savcı Bragg, ilerleyen günlerde Türkiye’ye daha fazla eseri iade etmeyi umduklarını da söyledi. Bu arada Michael Steinhardt, dünyanın en büyük antik sanat koleksiyonerleri arasında gösteriliyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI