Bugun...



Milas’ta zeytin tarlaları yanıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde zeytin tarlalarından başlayan yangın rüzgarın hızıyla yayıldı. Yangının ormanlık alana sıçramaması için yoğun mücadele veriliyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-05-2022 18:12:31 Tarih: 28-05-2022 17:00

Milas’ta zeytin tarlaları yanıyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Pınarcık Köyü yakınlarındaki tarım alanlarında başlayan yangın zeytinlik arazilere yayıldı. Bölgede şiddetli rüzgarın etkisi ile büyüyen yangına önce köylüler ardından Muğla Büyükşehir İtfaiyesi ve Orman bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri müdahale etti. Halen sekiz arazöz 50 orman işçisi ve 60’a yakın köylünün müdahale ettiği yangında ilk belirlemelere göre 4 hektarlık alanın zarar gördüğü yangının ormanlık alana sıçramaması için yoğun mücadele verildiği belirtildi.

Asırlık zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgede yangının anız yakmaktan kaynaklandığı iddia edildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

SON DAKİKA:

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Pınarcık Köyü'ndeki zeytin tarlalarında öğlen saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisi ile büyüyen yangın saat 18.00 sıralarından kontrol altına alındı. Yangında soğutma çalışmalarının devam ettiği ve jandarmanın yangın ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI