Bugun...



Milas’ta Toprak Mahsulleri Ofisi’nin AK Partili üyeye kiralanmasına sert tepki

Muğla’nın Milas ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 19 yıllığına Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesine kiralanmasına sert tepki gösteren CHP’liler ve vatandaşlar eylem ve basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2021 13:44

Milas’ta Toprak Mahsulleri Ofisi’nin AK Partili üyeye kiralanmasına sert tepki

Muğla’nın Milas ilçesinde ki Toprak Mahsülleri Ofisi’nin AK Parti  Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Müteahhit Bülent Mutlu’la yıllığı 165 bin TL. den  19 yıllığına kiralanmasına tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Belediye meclis üyeleri, CHP Milas İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyeleriyle  bazı yönetim kurulu üyelerinin katıldığı bir basın açıklamasıyla TMO’nun kiralanmasının çiftçiye en büyük ihanet olduğu belirtildi.

 

“MİLAS TMO, AKP YÖNETİM KURULU ÜYESİNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

 

İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya yaptığı basın açıklamasında 17 dönüm arazi içerisinde binaları ve iki adet silosu bulunan TMO'nin Muğla'da tek alım yapar kurum olduğunu ve 1986 yılında hizmete girdiğini belirterek   “Milas TMO özel bir şahsa kiralandı. Çiftçilerimizin, üreticilerimizin sigortası olan Milas TMO, AKP Yönetim Kurulu üyesine peşkeş çekildi. Bu konun takipçisi olup en kısa zamanda yasal süreci başlatacağız" diye konuştu.

Eylem ve basın açıklamasına katılanların ellerinde Yandaşa Peşkeşe Hayır, Çiftçinin Ofisi Özelleştirilemez yazılı dövizler bulunduğu görüldü.

 

 

KÖYLÜYÜ ÇİFTÇİYİ TARIMDAN UZAKLAŞTIRMAYA YÖNELİK POLİTİKALARA HAYIR DİYORUZ

 

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: “Toprak Mahsulleri Ofisi, Atatürk ölmeden birkaç ay önce kurulan tarımın önemli ayaklarındandır. TMO, çiftçiyi-üreticiyi koruyan kollayan, fiyat dengesini sağlayan, ürünleri stoklayan, ihracat-ithalat yapan bir kurumdur. Son yıllarda özellikle Milas Toprak Mahsulleri Ofisinin işlevsizleştirilmesini eleştiriyorduk. 13 Temmuz 1938 yılında önce buğdayla alımlara başlayan TMO, günümüzde arpa, mısır, yulaf, pirinç, kuru üzüm, kuru incir gibi ürünleri alıp satıyor. Milaslılarda yakın zamana kadar buraya ürün verip ürün alıyordu. Ama Milaslılar artık bu hizmeti göremeyecek. Başka illerde TMO’ların birçoğu hizmetine devam ediyor. Milas’ta neden kapanıyor? Köylüyü, çiftçiyi tarımdan uzaklaştırmaya yönelik bir politika sonucunda burası da kaybedildi. Yıllardır tarıma bakış açısı, tarımı zayıflatmak anlayışında olan siyasi iktidar, burayı şimdi yem fabrikası yapacaklarını söylüyorlar. AKP ilçe mutfağında hazırlanıp, kiralanma sürecinin yaşandığı bir ortamda kiralanmanın detaylarını görmek isteriz. İhaleye kimler katıldı? Süreç nasıl gelişti ve ihale nasıl sonuçlandı? Sadece bir vatandaş bu kiralama ihalesine katılabilir miydi? Tüm bunların resmi olarak açıklanmasını bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Özcan açıklamasının devamında ise "14 bin kusur çiftçinin temsilciliğini yapan Milas Ziraat Odası Başkanlığı da aynı şekilde soruyor. 1986 yılında kurulmuş olan bu tesis çeşitli süreçler yaşamış. Mısır kurutma tesisinin buradan nerelere götürüldüğünü de merak ediyoruz. Milas TMO’da olan bitenin tüm gerçekliğiyle kamuoyuna açıklanması lazım.Biz bu topraklarda büyüdük, benim de ailem, başkanımın da ailesi çiftçilik yaptı. TMO’nun kiralanması kararı çiftçiye, üreticiye ihanettir. Bu konunun hukuki anlamda da takipçisi olacağız.” dedi.

 

“BU TESİSİN NİÇİN ATIL TUTULDUĞUNUN HESABINI BU HALKA VERİN”

 

Pandemi sürecinde tarımın, üretimin ne denli stratejik bir önemi olduğunun herkes tarafından anlaşıldığını söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise yaptığı açıklamada “Hal böyleyken atıl olan tesisi işler hale getirmeyi amaçladıklarını iddia edenlere şunu söylemek istiyorum. Önce Milas TMO’nun atıl olmasının hesabını verin! Tarımın ve doğal yaşamın bu kadar önemli olduğu bir dönemde bu tesisin niçin atıl tutulduğunun hesabını bu halka verin! Bizim anlayışımıza göre, TMO üreticinin nefesidir. Ziraat Odası da üreticinin sesidir! Ziraat Odası Başkanımız çıkıp haklı bir reaksiyon göstermiştir. Burada iktidar temsilcilerinin bu açıklamaya cephe almak yerine yapmaları gereken en doğru davranış, üreticinin sesi olan Ziraat Odası’nın sesini duymaları ve buna göre gereğini yapmalarıydı.Biz şuanda buranın özelleştirilmesiyle birlikte Ziraat Odamıza destek amacıyla da buradayız. İhaleyle ilgili tüm süreci inceleyeceğiz. O açıklamalarda bir hukukçu olarak ifade ediyorum bize çok enteresan gelen vahim ifadelerle karşı karşıyız. Ana bakış noktamız millet iradesi, üreticinin, çiftçinin sesi ise biz bugün üreticinin çiftçinin ve odasının sesine ses olmaya destek olmaya çalışıyoruz.Bu tesislerin atıl bırakılması kadar, buranın ‘al gülüm ver gülüm’ şeklinde yandaş peşkeşiyle toplum karşısına çıkması da ayrıca üzerinde durulması gereken bir durumdur. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milas Belediyesi olarak biz böyle bir hataya, yanlışa karşı dururuz. Bununla ilgili de verilmesi gereken tüm idari ve hukuki mücadeleyi de vereceğiz. Halkımızın ve ilgili odalarımızın, tarım kuruluşlarımızın da her zaman yanında olacağız” dedi.

 

TMO 2019 yılında yine özelleştirme kapsamında ihaleye çıkarılmıştı. Ancak Milaslıların, çiftçilerin ve CHP’lilerin sert tepki göstermesi sonucu ihale iptal edilmişti.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI