Bugun...



Milas'ta ele geçirildi, piyasa değeri dudak uçuklattı,7 kişi gözaltında

Muğla’nın Milas ilçesinde polisin yaptığı operasyonda bir karatı yaklaşık 70 bin dolar ve piyasa değeri ise 525 milyon dolar olarak değer biçilen 1,5 kg. ağırlığında painete taşı ele geçirildi.

facebook-paylas
Tarih: 12-03-2021 10:19

Milas'ta ele geçirildi, piyasa değeri dudak uçuklattı,7 kişi gözaltında

Tarihi eser ararken painete taşını bulan ve satılığa çıkaran  7 kişi gözaltına alındı. Muğla’nın Milas ilçesinde İle Emniyet Müdürlüğü’nün bir ihbarı değerlendirerek 5 ayrı ev ve işyerine yaptığı baskınlarda elmastan daha değerli olduğu belirtilen painete taşı ele geçirildi. Bir karatının yaklaşık 70 bin dolar değerinde olduğu belirtilen madenin 1,5 kg. ağırlığında olduğu açıklandı.

Kaçak kazı yaparak painete taşını bulduklarını iddia eden 7 kişi ise ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 2 adet tarihi eser aramada kullanılan dedektör ve biri yarı otomatik olmak üzere 2 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Ön inceleme raporu için Maden Tetkik ve Arama Müdürlüğü görevlilerine gösterilen Painete taşlarının değerli taşlar olduğu 1 karatının 60.000-70.000 dolar aralığında olduğu öğrenilirken, yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 7 şahıs hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefetten adli tahkikat başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

 

Painite çok nadir bir borat mineraldir. İlk olarak Myanmar'da İngiliz mineralog ve mücevher satıcısı Arthur C.D tarafından bulundu. 1950'lerde yeni bir taş olarak keşfedilene kadar onu yakut olarak tanımlandı. Piyasada karatı 60-70 bin dolardan alıcı buluyor.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI