Bugun...



Milas İkizköy'de zeytin için direnenler gözaltına alındı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bugün sabah saatlerinde iş makinaları ile gelerek maden ocağı açmak için asırlık 30 zeytin ağacını kökünden söken termik santral işçilerine engel olan çevreciler ve köylülere santral özel güvenliği ve işçilerinin müdahalesi sert oldu. Pankartlarla olay yerine gelen çevrecilerin ellerindeki pankart ve dövizler alınarak iteklenmeleri ve tartaklanmaları gergin anların yaşanmasına neden oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-03-2022 15:54:50 Tarih: 31-03-2022 15:16

Milas İkizköy'de zeytin için direnenler gözaltına alındı

Özel şirketin güvenlik görevlileri arasında yaşanan olayın ardından çevreci ve köylülerin tepkileri devam edince jandarma güçleri alandan ayrılmalarını istedi. Alandan ayrılmak istemeyen ve basın açıklaması yapmaya çalışan köylüler ve çevrecilere müdahale eden jandarma 5 kişiyi gözaltına alarak İlçe Jandarma Karakolu’na götürdü. Bu sabah saatlerinde bu yana asırlık zeytinlerin kesilmesini önlemeye çalışan köylülere Milas CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, EMEp İl Başkanı Nuri Ali Koç, Milas Sol Parti İlçe Örgütü üyeleri olay yerine giderek CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise yazılı açıklama yaparak destek verdi.

 

 

“SORUMLUSU AKP İKTİDARI VE TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Alban yaptığı açıklamada “Zeytin sahasında kesim yapılmasını sert eleştiren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Beşli çete fırsattan istifade zeytin ağaçlarına saldırdı. Bu yönetmeliğin adrese teslim olduğunu söylemiştik. Beşli çete için adrese teslim yönetmelik çıktı demiştik. Bunun doğruluğu da bugün belli olmuştur. Kesilen her zeytin ağacı için anayasa suçu işlenmiştir. Bu suçun faili AKP iktidarı ve onların Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır ” dedi.

Köylülerin ve çevrecilerin kesim alanına yakın bölgede bekleyişleri sürüyor.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI