Bugun...



Milas’a uçak lisesi kuruluyor

Muğla AK Parti Milletvekili M. Yavuz Demir, Milas’ın Güllük Mahallesi’ne havacılık sektörünün yetişmiş personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir uçak lisesi kurulacağını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 25-08-2022 16:13

Milas’a uçak lisesi kuruluyor

Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Muğla’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir uçak lisesi kurulacağını açıkladı. Demir, yaptığı açıklamada, havacılık sektörünün kalifiye personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir süredir çalışma yapıldığını ve okul için yer arayışında bulunulduğunu belirtti.

 

MİLAS BODRUM HAVALİMANI’NIN YANINDA OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucu, Uluslararası Milas-Bodrum Havalimanı’na çok yakın mesafede, kendisinin de Büyükşehir Kanunu’ndan önce belediye başkanı olduğu Güllük Mahallesi’nin en uygun yer olduğuna karar verildiğini belirten Demir “Ülkemizin iki havalimanı bulunan 3 ilinden biri olan Muğla’mızın Güllük Mahallesi’nde bir “Uçak Lisesi” kuruyoruz. Bu yıl Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ilk kez “Uçak Bakım, Uçak Gövde Motor ve Uçak Elektroniği” bölümleriyle hizmet verecek bölümümüz için önümüzdeki eğitim öğretim yılında Uluslararası Milas-Bodrum Havalimanı’mıza 5 dakika mesafedeki Güllük Mahallemizde yeni bir okul yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

OKUL BU EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ KABULÜNE BAŞLAYACAK

Demir açıklamasının devamında Uçak Lisesi’nin bu eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacağını  belirterek “Muğla’mızı her alanda hizmetlerle donatmaya devam ediyoruz. Yeni derslikler oluşturmaya, okullarımızın fiziki şartlarını yenilemeye devam ediyoruz. Çocuklarımız, büyük ve güçlü ülkemizin teminatı. Bölgemize destekleri nedeniyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Okul, bu eğitim-öğretim döneminde öğrenci kabulüne başlayacak.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI