Bugun...



Midilli’deki göçmenlerden Avrupalılara mektup: Sizden bize hayvanların sahip olduğu basit hakları vermenizi istiyoruz

Midilli Adası’ndaki Karatepe Kampı’nda kalan sığınmacılar, yaşadıkları olumsuz koşulları belirten ve acil yardım istediklerini açıklayan bir mektubu Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ve uluslararası STK’lara göndererek acil yardım desteği istedi. Mektubun en can alıcı noktasında “Sizden bize hayvanların sahip olduğu basit hakları vermenizi istiyoruz.” Sözleri yer aldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:07:33 Tarih: 24-12-2020 11:23

Midilli’deki göçmenlerden Avrupalılara mektup: Sizden bize hayvanların sahip olduğu basit hakları vermenizi istiyoruz

Dünya yeni bir yıl girmeye hazırlanırken Midilli Adası’ndaki Karatepe Göçmen kampında yaşayan yaklaşık 7 bin göçmen yaşadıkları olumsuz koşulları belirten ve acil yardım istediklerini açıklayan bir mektubu Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von  Der Leyen ve uluslarası STK’lara göndererek, koşulların özellikle kış döneminde ağırlaştığını belirtip yardım istedi.

 

Ursula Von Der Leyen 

 

MİLYON EUROLAR NEREYE GİTTİ

 

Midilli Adası’ndaki Moria Kampı’nda iki ay önce çıkan yangının ardından yeniden yapılan Karatepe kampında  yaşayan  45 yaşındaki Suriyeli mühendis Raed al-Obid ve Afganistan'dan 30 yaşındaki eczacı Omid Din Muhammed’in öncülük ederek 5 bin göçmenden imza toplayarak ulaştırdığı mektupda anlatılanlar insanların yüreklerini burktu. Mektupta Karatepe göçmen kampı için AB’nden 5 milyon Euro gönderildiği belirtilmesine rağmen bu yardımların kampa ulaşmadığı ve o paraların nereye gittiği ve kampta bulunanların yarısının hastalıkla mücadele ettiği belirtildi.

 

 

HAYVANLARI KORUMAK İÇİN ÇIKARDIĞINIZ YASADAN YARARLANMAK İSTİYORUZ

 

Kamp sakinleri yazdıkları mektupta  “Avrupa’da hayvanları korumak için çıkarılan yasaları inceledik ve onların bizden daha fazla hakları olduğunu öğrendik. Bu yüzden sizden, bize hayvanların sahip olduğu basit hakları vermenizi istiyoruz.” ifadelerine yer vermeleri dikkat çekti.

 

KÖTÜ KOŞULLARDA HASTALIKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ

 

Gönderilen mektup  “Midilli’deki yeni mülteci kampından size mutlu Noeller diliyoruz. Umarız, salgın krizi yüzünden karşılaştığımız zorluklara rağmen, Noel’inizi kutlayabilirsiniz.” sözleriyle başlıyor. Mektupta, 32 hektarlık alanda 7 binin üzerinde kişinin yaşadığı kampın çetin koşulları anlatıldı. Çocukların oyun ve okul ortamından mahrum kaldıkları, milyonlarca euroluk yardıma rağmen, sıcak duş, aydınlatma, tıbbi müdahale ve ısıtıcının yetersiz olduğu belirtildi. Mektupta, kampın iyileştirilmesi için çok fazla paraya gerek olmadığı ve izin verilirse, kamp sakinlerinin orayı daha iyi bir hale getirmek için yapılacak çalışmalarda işçi olarak  çalışabilecekleri belirtildi.

Haberde ayrıca 2021 sonbaharında AB’nin Yunan yetkililerle birlikte Midilli'de yeni bir kamp kurmak için çalışmalara başlayacağı bu nedenle  Aralık ayı başında AB, Yunanistan ve Avrupa Göçmenlik Kurumu arasında bir anlaşma sağlandığı açıklandı.  




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI