Bugun...



Midilli'de 2 bin göçmen çocuk çadırlarda donma tehlikesi ile karşı karşıya

Yunanistan’da 48 saattir devam eden son 12 yılın en soğuk kışında ölenlerin sayısı 4’e ulaşırken Midilli’de ki Kara Tepe göçmen kampında ki çadırlarda kalan 2 bin çocuğun donma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtilerek , STK’ler dünyaya acil yardım çağrısı yaptı.250 bin kişi ise elektriksiz ve susuz kaldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-02-2021 11:15:15 Tarih: 18-02-2021 10:53

Midilli'de  2 bin göçmen çocuk çadırlarda donma tehlikesi ile karşı karşıya

Yunanistan’da son 48 saatte şiddetini arttıran Medea kar fırtınası nedeniyle ülkede hayat felç oldu.

 

 

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI DÖRDE YÜKSELDİ

 

Başkent Atina'da kar fırtınaları hayatı felç etti. Ülkede kar yağışı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4’e yükseldi. Yaklaşık 250 bin hanenin elekriksiz ve susuz kaldığı, 2 bine yakın ağacın devrilerek yollarda ve enerji nakil hatlarında büyük zarara yol açtığı bu nedenle yüzlerce aracın kada mahsur kaldığı açıklandı.

Yunanistan Meteoroloji Dairesi, Medea olarak bilinen kar fırtınasının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve kar fırtınasının hafta sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

Yunan medyasına açıklama yapan DEDDHE elektrik dağıtım şirketi CEO’su Tasos Manos durumun oldukça kritik olduğunu, elektrik dağıtımı için çalışmaların zor koşullara rağmen devam ettiğini kaydetti.

 

BİNLERCE KİŞİ SEFERBER OLDU

 

38 elektrik dağıtım ana şebekesinde sıkıntı olduğunu söyleyen Manos, Atina’nın değişik bölgelerinde 600-700 ağaç elektrik dağıtım şebekesi kablolarının üzerine devrildiği, oluşan hasarın onarılması için 400 teknisyenin aralıksız çalıştığı ve bunlara ek olarak, 60 teknisyenin de başka illerden Atina’ya sevk edildiğini belirtti.

Ordunun devreye girdiği ifade edilirken, araç ve makinelerden oluşan yaklaşık 160 kişilik ekibin seferber olduğu ifade edildi.

 

 

MİDİLLİ’DEN DÜNYAYA ÇOCUKLAR DONUYOR FERYADI YÜKSELDİ

 

Midilli Adası’ndaki Kara Tepe göçmen kampında kalan yaklaşık 9 bin mülteci arasındaki 2000 bin çocuğun  bir metreye yaklaşan kar altında donma tehlikesi ile karşı karşı kaldığı belirtilerek STK’lar tarafından dünyaya yardım çağrısı yapıldı.

Göçmenler Midilli’deki Başpiskoposluk binasının bahçe demirlerine Yunanca yazılı “MESİH KARA TEPEDE YENİDEN ÇARMIHA GERİLDİ” ve Midilli Belediyesi’nin bahçe korkuluklarına “KARA TEPEDE 2 BİN ÇOCUK DONUYOR” pankartları asarak yardım istedi.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI