Bugun...



Miçotakis : Türkiye ile ilişkilerde yeni dönem başlayabilir, sorunlarımızı barışcıl yoldan çözmeyi öğrenebiliriz

Arama ve Kurtarma ekipleri ile tonlarca yardım yaparak Türkiye’nin yaşardığı felakete yardıma koşan Yunanistan’ın Başbakanı Kriyakos Miçotakis, yaşanan felaketin ardından sıcaklaşan Türkiye – Yunanistan ilişkilerinde yeni bir sayfa açılabileceğini ilişkilerin yeniden tanımlanabileceğini belirterek “Biz komşu ülkeleriz, sorunlarımızı barışçıl bir şekilde çözmeyi öğrenmeliyiz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 18-02-2023 23:07

Miçotakis : Türkiye ile ilişkilerde yeni dönem başlayabilir, sorunlarımızı barışcıl yoldan çözmeyi öğrenebiliriz

Arama ve Kurtarma ekipleri ile tonlarca yardım yaparak Türkiye’nin yaşardığı felakete yardıma koşan Yunanistan’ın Başbakanı Kriyakos Miçotakis, yaşanan felaketin ardından sıcaklaşan Türkiye – Yunanistan ilişkilerinde yeni bir sayfa açılabileceğini ilişkilerin yeniden tanımlanabileceğini söyledi.

 

TÜRKİYE VE SURİYE HALKLARININ YANINDA DURMAK İNSANİ SORUMLULUĞUMUZDUR

Yunanistan’daki ERT Televizyonu’na açıklamalarda bulunan Başbakan Miçotakis, Türkiye'de yaşanan depremlerin büyüklüğüne dikkati çekerek, "Türkiye ve Suriye halklarının yanında durmamız insani sorumluluğumuzdur. İnsanları enkazdan kurtarmak için ilk arama kurtarma ekiplerini ve yardımlarını gönderen ülke olduk. Biz komşu ülkeleriz, sorunlarımızı barışçıl bir şekilde çözmeyi öğrenmeliyiz." dedi.

 

İLİŞKİLERİMİZİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMEMİZ İÇİN İYİ BİR FIRSAT OLABİLİR

Miçatokis açıklamalarının devamında ise “ Bu deprem faleketinin ortaya koyduğu yıkım kelimelerle ifade edilemez ve bu felaketin içerisinde birbirine destek olan, yakınlaşan Yunanistan ve Türkiye'nin ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi, tanımlaması için bir fırsat olabilir. İki halk arasında psikolojik olarak çok iyi bir empatinin kurulduğu dönemde, bu fırsatı  değerlendirmek ülkelerimize olan borcumuzdur” ifadelerini kullandı.

 

DEPREM İÇİN YUNANİSTAN OLARAK ELİMİZDEN GELEN HER DESTEĞİ VERECEĞİZ

Miçotakis, kendisinin, bu büyük doğal afetin ardından Türkiye'ye aktif destek sağlanması gereğini Avrupa seviyesinde ilk ortaya koyanlardan olduğunu ve Yunanistan'ın aktif rol oynamak istediğini dile getirerek, Yunanistan'ın Türkiye'ye destek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu kaydetti.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI