Bugun...



Miçotakis Türkiye ile diyaloğa karşı çıkan aşırı seslere tepki gösterdi

Miçotakis, Türkiye ile diyaloğu reddeden Yunanistan içindeki aşırı milliyetçi seslere sert tepki göstererek “Kendine güvenen bir ülke konuşabilir ve haklarını savunabilir, diyalogdan yana tavrımızı sürdüreceğiz. Türkiye ile görüşmelerimizi her zaman iyi bir ruh hali içerisinde yapmak istiyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 14-02-2021 11:34

Miçotakis Türkiye ile diyaloğa karşı çıkan aşırı seslere tepki gösterdi

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis geçtiğimiz günlerde Atina’da düzenlenen ve 7 ülkenin üst düzey yöneticilerinin katıldığı Dostluk Forumu sonrasında yapılan, Türkiye ve Yunanistan arasındaki görüşmelere karşı çıkmaya yönelik aşırı milliyetçi seslere tepki gösterdi.

 

ANKARA ATİNA ARASINDAKİ İKİ GÖRÜŞME ÖNCESİNDE AÇIKLAMA GERGİNLİK YARATTI

 

Miçotakis Ankara’nın açıklamaları ve Atina’da yapılacak ikinci görüşme öncesinde dün gece katıldığı Uluslar arası Dış İlişkiler Konseyi’nde Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmeleri aşırı şekilde eleştirenlere sert tepki ve mesaj gönderdi.

 

TÜRKİYE İLE İYİ BUR RUH HALİ İÇİNDE GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ

 

Ancak Miçotakis, Türkiye’ye de mesaj göndererek, “Ülkemizin caydırıcı gücünün çok güçlü olduğunu hiç kimse tartışmadan kabul etmeli. Türkiye ile iyi bir ruh hali içinde konuşmak istediğimizi vurgulamak istiyorum. Bu nedenle kendine güvenen bir ülke konuşabilir ve haklarını savunabilir. Bazen de ülke içinde bile istemediğimiz ve ulusal çıkarların yararına olmadığını düşündüğümüz durumlarda çıkan aşırı seslere tahammülde gösterebiliriz ama bir yere kadar” dedi.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI