Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGenelMHP Yeni İlçe Başkanı Tunahan Ongün oldu

MHP Yeni İlçe Başkanı Tunahan Ongün oldu

Tunahan Ongün’ün başkanlığında oluşturulan tek liste ile yapılan genel kurulda, yaklaşan yerel seçimler öncesinde birlik ve beraberlik vurgusu yapılırken, 3 yıllığına ilçe başkanı seçilen Ongün, geçmişte bu davaya gönül vermiş fakat herhangi bir sebeple kırgın-küskün olanlara yeniden ‘yuvaya dön’ çağrısı yaptı. İlçe Başkanı Seçilen Ongün “Kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden bu davaya hizmet etmek için buradayız. Bizleri bugünlere getiren, yetiştiren tüm büyüklerimize teşekkür ediyor, bundan sonra da desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda 14’ncüsü gerçekleşen genel kurula MHP İl Başkanı Oğuz Akarfırat, ilçe başkanları, eski il ve ilçe başkanlarının yanı sıra AK Partili ve MHP’li belediye meclis üyeleri, AK Partili Milas ilçe yöneticileri, mahalle muhtarları, ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve MHP’li üyeler katıldı.

Saygı duşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığına MYK Üyesi Bahadır Alperen, divan üyeliklerine eski Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Dr. Hacı Çelik ve Ortaca İlçe Başkanı Nebahat Akyıldız Çobanoğlu seçildi.

Kongre başlangıcında MP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesaj okundu ve ardından Cüneyt Akar yönetimindeki teşkilatın faaliyet ve gelir-gider raporları okunarak üyelerin oylarına sunuldu. Her iki rapor da oybirliğiyle ibra edildikten sonra kürsüye, Cüneyt Akar geldi.

Akar, konuşmasında, “Benden sonra gelecek olan ağabeyim Tunahan başkanıma, bayrağı şeref duyarak teslim edeceğim. İnanıyorum ki değişim ile başlayan bu rüzgâr benden sonraki dava arkadaşım sayesinde, yaklaşan yerel ve mahalli idari seçimler sürecinde Milas’ta Milliyetçi Ülkücü Hareketin iktidarı ile sonuçlanacaktır” dedi.

Bu süreçte dün olduğu gibi bugün de, yarın da, davamın emrinde olan bir nefer olmaktan

Her zaman şeref ve onur duyacağım.

“TÜM KADROLARIMIZLA GÖNÜLLERDE YER ETMEYE GELDİK.”

“Ülkücü ve milliyetçi harekete gönül vermiş değerli dava arkadaşlarım, Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Türk milliyetçiliği davasına gönül veren ülkücü kardeşlerim, Türkiye sevdamızı gelecek nesillere taşıyacak aziz dava ve yol arkadaşlarım. Bugün çıkmış olduğum bu yolda Türk milliyetçiliğine gönül vermiş bir kardeşiniz olarak, Cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ve Türk milliyetçiliğini yaşatmak uğruna hayatını feda eden şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal davayı Milas’ımızda, Çukur’undan Kultak’ına, Tuzabat’tan Meşelik’ine, Ortaköy’ünden Kazıklı’sına nakış nakış dokuyarak milliyetçi hareketi iktidara taşımak için,

Milliyetçi-ülkücü ruh, çelikten irade ve inançlı kadrolar ile işte bugün burada karşınızdayım.

2024 Mart ayında gerçekleşecek olan mahalli ve idari yerel seçimlerde, ben ve arkadaşlarım çıkmış olduğumuz bu yolda bilge liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin hedef gösterdiği, ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ anlayışı ile milliyetçi ülkücü hareketi Milas’ta yerel iktidara taşıyacağız.

Dün milliyetçi ülkücü hareketin sofrasından yemek yiyen, bu dava sayesinde makam mevki sahibi olan, benlik ve şahsiyetini kaybedip bugün milliyetçi ülkücü hareketin düşmanlığını yapanlar(!) bilmelidirler ki, bu dava tüm kişisel ve şahsi çıkarların üstündedir.

Bu uğurda 5 bin şehit verilmiştir.

Bu yolda sen ben değil biz olarak, mücadelemizi geçmişten günümüze bütün dava arkadaşlarımızı kucaklayarak devam edeceğim.

Bu kapsamda genel başkanımızın da ifade ettiği gibi, partimize gönül vermiş herhangi bir sebeple uzak düşmüş gönül kırgınlığı yaşayan herkese buradan tekrar sesleniyorum

Gün birlik olma günü… Gün milliyetçi ve ülkücü hareketi iktidara taşıma günüdür. Bu uğurda tüm kadrolarımızla gönüllerde yer etmeye geldik.

Sözlerimi burada tamamlarken bu dava uğruna can vermiş başta aziz şehitlerimiz olmak üzere, ahirete göç etmiş olan tüm dava büyüklerime Allahtan rahmet diliyorum.

Emanetleri olan bu davayı, günümüze kadar yolundan sapmadan dimdik durarak taşıyan bugün bizlere devreden değerli kardeşim Cüneyt başkanım başta olmak üzere aramızda bulunan önceki dönem başkan ve yöneticilerine teşekkürü bir borç bilirim.

Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın Allah yar ve yardımcımız olsun.”

İlçe Başkanı Tunahan Ongün’ün ardından kongrede son konuşmayı ise MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat yaptı. İl Başkanı Akarfırat, Milas’ın ardından Yatağan İlçe kongresinin de olduğunu belirterek, tüm katılımcılara teşekkür ederek kürsüden ayrıldı.

Kongrenin gündem maddeleri gereği siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

400 delegesi olan MHP Milas İlçe yönetimi şu isimlerden oluştu:

Tunahan Ongün (ilçe başkanı), Bahadır Çelik Dinç, Şerife Yeladı, Ayşe Ün, Ertuğrul Memiş, Tahir Saylak, Kamil Soykan, Yakup Çal, Mehmet Tevfik Erdinç, Tunahan Bircan, Mehmet Ali Tiryakioğlu, Hakan Altun, Yıldıray Şen, Selahattin Kaya, Mahmut Akdoğan, Ali İhsan Alkaya, Celal Eyidil, Sergen Taş ve Mustafa İpek.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler HABERLER

Son Yapılan Yorumlar