Bugun...



Memleket Partisi Marmaris ve Datça’da göçmen sorununu masaya yatırdı

Memleket Partisi Datça İlçe Başkanı Emine Amber Tanır’ın Memleket Partisi Marmaris İlçe başkanlığı ziyaretinde “Türkiye’de gittikçe büyüyen mülteci sorunu nasıl çözülür?” konusu ana gündem oldu.

facebook-paylas
Tarih: 14-08-2022 22:02

Memleket Partisi Marmaris ve Datça’da göçmen sorununu masaya yatırdı

Beraberinde İlçe Başkan Yardımcısı Özcan Kalkan’la birlikte Memleket Partisi Marmaris İlçe Başkanı Serdar Karaağaç’ı parti binasında ziyaret eden Memleket Partisi Datça İlçe Başkanı Emine Amber Tanır Datça da tanık olduğu kaçak göçmen olaylarından örnekler vererek “Datça’da açıkta yüzerken gördüğümüz 5 mülteciyi sahil güvenliğe bildirdik. Mülteciler, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldığında Yunanlar tarafından botlarının batırıldığını ve canları pahasına kurtulmak için saatlerce Datça’ya doğru yüzmekte olduklarını öğrendik. Bizim onları kurtarmağa vesile olduğumuzu anlayınca, ellerimizi öpmeğe kalktılar. Elleri soğuktan buruş buru olmuştu. İnsanlık namına onları ölüme terk edemezdik. Ki onlar da Suriyeliler’miş.  Bir kadının kollarında yegane sermayeleri olan altın bilezikler, kolunda dirseğine kadar diziliydi… Altın var ama yarının garantisi yok” ifadelerini kullandı.

 

 

MÜLTECİLER GELDİKTEN SONRA MEMLEKETİMİZİN KIYMETİNİ DAHA İYİ ANLADIK
Tanır açıklamasının devamına ise “Bunun dışında bundan 1 ay önce Muş’un Malazgirt İlçesinden gelen haberler, hiç de hoş değildi. Malazgirt’de Afgan ve Suriyeli mülteciler yüzünden kadın çoluk çocuk,  sokağa çıkamadıklarından kentte huzurun son derece bozuk olduğunu, yerli halk olarak hayatlarının cehenneme döndüğünü üzülerek söylendi. Her ne kadar Malazgirt ilçesinde barındırmadılarsa da, mültecilerin Muş’ta yığıldığını, sorunların  ziyadesiyle oraya taşındığını, çarenin memleketimize sahip çıkmak adına mücadele etmek olduğuna dikkat çektiler. Ama şunu da söylediler Afganlar ve Suriyeliler geldikten sonra memleketimizin kıymetini daha iyi anladık, dediler.“ dedi.

 

ÖNCELİKLİ ÇÖZÜM SURİYE’DE BÜYÜKELÇİLİK AÇMAK

Memleket Partisi Marmaris İlçe Başkanı Serdar Karaağaç’ta bugünkü mülteci sorunun asıl sorumlusunun AKP hükümeti olduğuna dikkat çekerek “ Bizim güvenlik güçlerimizin tespit ettiği bir şey vardı, özellikle Yunan sahil Güvenlik ekipleri kendi sınırlarında bu mülteci botlarını durdurup, hatta bıçaklarla patlatıyorlar, hatta bizim sınırlarımıza doğru zorluyorlar. Tabii ki bu kez denizde çaresiz kalan bu insanları bizim sahil güvenlik ekipleri de insanları kurtarıp, gerekli işlemleri yapıyorlar. Çözüm ne?.. Çözüm yakın zamanda genel başkanımız Muharrem İnce’nin de söylediği gibi ilk iş, Suriye’de Büyükelçilik açmak ve oradaki ortamı düzeltmek. Zaten biz bunu yaptığımızda sınrlarımızda ki önlemler de artacak, diğer ülkelerden kaçak geçişler de zaman içerisinde bir son bulacaktır.” dedi.



 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI