Bugun...



Memleket Partisi il yardımcısı Dinçer sert sözlerle istifa etti

Memleket Partisi Muğla ili kurucu il başkan yardımcısı Coşkun Dinçer Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 22-01-2022 13:56

Memleket Partisi il yardımcısı Dinçer sert sözlerle  istifa etti

Dinçer “Büyük umutlarla çıktığımız bu yolda geldiğimiz son noktada Memleket Partisi’ne CHP’nin kronikleşmiş bazı hastalıklarının taşındığını görüyoruz.  Tüzüğünü işletmeyen, partiyi iktidar yerine pazarlık masasına taşıma hedefi olanlarla yol yürümek mümkün değildir. Bazılarının adına kripto veya trol dediği siyaseti kapı arkalarında gizli yapanlarla yol ayrımına geldik, partimden istifa ettim, CHP’de kaçtığımız yanlışlıkların burada devam ” diye konuştu.

 

CHP’DEN KAÇTIĞIMIZ YANLIŞLIKLAR BURADA DA DEVAM ETTİ

 Dinçer yaptığı açıklamada Muharrem İnce ile birlikte 40 yıllık dostluğu olduğunu belirterek “2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana Memleket Hareketi saflarında birlikte yürümekteyiz. Birçoğumuz, Memleket Partisine CHP’den istifa ederek geldik. CHP’deki yanlışlardan, 11 sefer yenilip hala o koltukta oturanlardan, partiyi belirli bir zümrenin hegemonyasında yönetenlerden bıktığımız için ayrılıp geldik. Atatürk’ün partisinde Atatürk diyemeyenleri asla kabul edemezdik. 18 Eylül’deki Partimizin Kurultayına kadar kol kırılır yen içinde kalır felsefesi ile bir çok yanlışa, eksikliğe ve hatta tüzüğe aykırı davranışlara göz yumduk. Kurultay sonrası gerek Genel Merkezde, gerekse illerdeki sorun ve sıkıntılar ayyuka çıktı” dedi.

 

 

MEMLEKET PARTİSİ KURUCU İLKELERİNDEN UZAKLAŞTI

Dinçer açıklamasının devamında ise “Bugün maalesef Memleket Partisi kuruluş ilkelerinden ve hedeflerinden uzaklaşmış, Memleket Hareketi heyecanını yitirmiş bir durumdadır. 50+1’i alarak iktidar olmak hedefi yerine, seçimler yaklaştığında CHP ile pazarlık masasına oturacak hale gelmek esas olmuştur. Partinin resmen kurulduğu 17 Mayıs 2021 tarihinden kurultayın yapıldığı 18 Eylül 2021 tarihi arasında geçen sürede 80 kurucu üyenin maddi ve manevi katkıları bir kısmı için yok sayılmış ve adeta partiden uzaklaştırılmıştır. Genel Merkeze ve disiplin kuruluna bildirdiğimiz bir çok konu çözüme ulaşmadığı gibi sumen altı yapıldı. Birçok ilden ve ilçeden gelen sorunlar çözüme kavuşmayınca kangren oldu ve bugünlere geldik. Büyük umutlarla çıktığımız bu yolda geldiğimiz son noktada Memleket Partisi’ne CHP’nin kronikleşmiş bazı hastalıklarının taşındığını görüyoruz.  Tüzüğünü işletmeyen, partiyi iktidar yerine pazarlık masasına taşıma hedefi olanlarla yol yürümek mümkün değildir. Bazılarının adına kripto veya trol dediği siyaseti kapı arkalarında gizli yapanlarla yol ayrımına geldik.Yukarıda Z kuşağı söylemleri yapılırken, aşağıda gençleri üye yapmaktan imtina eden yönetim anlayışı halktan kopukluğun işaretidir. Yukarıda fermuar sistemini savunup, bir kadın-bir erkek olacak denirken, il yönetimde bulunan üç kadından birini devre dışı bırakmak partiye değil, başkalarına hizmet etmek demektir. Yukarıda siyasete hiç girmemiş temiz yüzler aranırken, aşağıda toplumda karşılığı olmayan eski yüzleri barındırmak yenilikçilik değil, bitpazarından üçüncü el eşya toplamak demektir.Yukarıda sosyal medyada yer almak çok önemli denirken, aşağıda sosyal medyayı gereksiz bulmak toplumdan soyutlanmak demektir” ifadelerini kullandı.

 

 

MEMLEKET PARTİSİ HALKA UMUT OLMAKTAN UZAKLAŞTI

Dinçer açıklamasının sonunda ise Türkiye genelinde birçok il ve ilçede sorunların Genel Merkezin duyarsızlığı yüzünden içinden çıkılmaz hale geldiğini belirterek “İşte tüm bunların yaşandığı ahvalde partinin halka umut olmayacağını ve kuruluş felsefesinden uzaklaştığı için istifa kaçınılmaz oldu.Tabi benim ve arkadaşlarımın istifası birilerini sevindirecektir. Toplumda karşılığı olmayan eskimiş yüzler, CHP’deki hastalıklarını taşıdıkları Memleket Partisinde daha rahat davranacaklardır. Çünkü bu aciz beyinler, siyaseti kapalı kapılar ardında ayak oyunları zanneden ve ancak kendilerini tatmin eden müsveddelerdir. Bizler itaat ve biat edenler değil, itiraz edenleriz. Beş aylık bir partinin kuruluş felsefesinden uzaklaşmasına itiraz ediyoruz.Tüm uyarılarımıza rağmen hedefinden sapmış yönetime itiraz ediyoruz.Merkezden gelen her şeyi kabul edip, büyümeden, güçlenmeden yana olan değil, küçük olsun benim olsun zihniyetindeki il yönetimine itiraz ediyoruz.Bu sebeplerden dolayı gelecek ışığı görmediğim Memleket Partisindeki görevlerimden ve parti üyeliğinden istifa ediyorum” sözleri ile açıklamasını tamamladı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI