Bugun...



Mazılı çocuklar kilden heykel yapmayı öğrendiler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Temmuz ve ağustos ayında çıkan yangınlarda mağdur olan Mazı Köyü’nde yaşayan ilkokul çocukları Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri aracılığı ile sanatla buluştu. Öğretmen ve öğrencilerle birlikte kilden heykeller yapan çocuklar heykel sanatı hakkında bilgilendirildi.

facebook-paylas
Tarih: 15-12-2021 11:39

Mazılı çocuklar kilden heykel yapmayı öğrendiler

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri yangın mağduru çocukları sanatla buluşturdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz Temmuz ve Ağustos aylarında yangınlardan mağdur olan Mazı Köyü çocuklarına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğrencileri ile bir araya geldi.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Sağlık ve yüksek lisans öğrencileri Yukarı Mazı Köyü ilkokulunda öğrencilerle bir araya gelerek kilden heykeller yaptılar.

 

 

İlkokul öğrencilerinin kilden önce çamur ardından minik heykeller yaptığı etkinlikte, heykel sanatı hakkında bilgi verildi. Doç. Dr. Esra Sağlık “Üniversite olarak yangın anındada köylerimize her türlü desteği verdik Yangın sonrasında oradaki vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı unutmadık. Yangının açtığı derin yaraları sanat aracılığı ile azaltmaya çalışıyoruz. Mağdur köylerimize çocuklarımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI