Bugun...



Mavi Bayraklı Torba koyundan bir saatte toplananlar, çöplüğe çevirmişler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde mavi bayrağın bulunduğu Torba koyunda 20 dalgıcın 300 metrelik kıyıda 12 metrelik derinlikte yaptığı deniz dibi temizliğinden çıkan 30 torba atık görenleri şok etti. Tarım İl Müdürü Barış Saylak “Ne yazık ki bunların hemen hepsi insan eliyle doğaya yapılan kötülük. Denizlerimizi temiz tutmak için balıkçılarımızla vatandaşlarımızla birlikte koylarımızda temizlik harekatı başlattık, bunları görenler denize bir çöp dahi atarken on kez düşünsünler, bu mirası çocuklarımıza

facebook-paylas
Güncelleme: 25-02-2021 14:12:03 Tarih: 25-02-2021 14:03

Mavi Bayraklı Torba koyundan bir saatte toplananlar, çöplüğe çevirmişler

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı üç mavi bayrağın bulunduğu Torba Mahallesi koyunda  Muğla Tarım İl Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, balıkçılar kooperatifleri ve balık çiftliklerinde görevli 20 dalgıcın katıldığı “Deniz Dibi Temizliği” yapıldı.

 

DALGIÇLARI ÇIKARDIKLARI GÖRÜNCE HAYRETE DÜŞTÜ

 

Sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık iki saat süren deniz dibi etkinliğinde dalgıçlar 300 metre uzunluğundaki sahilde kıyıdan 30 metre uzaklıkta ve 12 metre derinliğe kadar dalarak dipteki atıkları topladı. Küçük atıkları çuvallara koyarak büyük atıkları ise yüzerek karaya çıkaran dalgıçlar gördükleri karşısında şok olurken, kıyıya çıkarılan atıkları izleyen vatandaşlar ise büyük şaşkınlık ile atıkları izledi. 

 

 

DENİZİN İÇERİSİNDE NE İSTERSENİZ VAR

 

Dalgıçların deniz dibinden çıkardıkları, otomobil lastiği şezlong, pet su  ve kola şişeleri, balık avlama malzemeleri, saksılar, havlu, gömlek, pantolon, ayakkabı, pis su boruları, sokak aydınlatma direkleri, tencere, bardak, oklava, çaydanlık, tabure, teneke ve naylon poşetler sahilde sergilendi. Dalgıçlar bir pet şişenin içerisine giren ancak çıkamayan yavru bir ahtapoduda şişeden çıkartarak kurtardılar, dalgıçların elindeki yavru ahtapot ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Torba Mahallesi'nde yaşayan evli ve bir çocuk annesi 43 yaşındaki Selma Akgün "Bunların hemen hepsi tatilcilerin ve bu bölgede yaşayanların eseri. Ne yazıkki yaşadığımız nefes aldığımız ve yüzlerce canlının barındığı denizlerimizi işte böyle gözgöre göre öldürüyoruz. Bunları denize suya atarken insanların hiçmi vicdanı sızlamıyor" ifadelerini kullandı.

 

 

MART AYINDA TÜM KOYLARDA TEMİZLİK HAREKATI BAŞLATILACAK

 

Etkinlik sonrasında açıklama yapan Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak "Ne yazık ki bunların hemen hepsi insan eliyle doğaya yapılan kötülük. Denizlerimizi temiz tutmak için balıkçılarımızla vatandaşlarımızla birlikte koylarımızda temizlik harekatı başlattık, bunları görenler denize bir çöp dahi atarken on kez düşünsünler, bu mirası çocuklarımıza böyle mi bırakacağız. Denizlerimizin temiz tutulması sadece dalgıçlar ve balıkçıların değil, burada yaşayan ve tatil yapan herkesin sorumluluğu olan bir durum. bu nedenle amacımız öncelikle denizlerimizin ve doğamızın temiz tutulması bilincini yaygınlaştırmak, farkındalığını yaratmak. Mart ayı içerisinde çok geniş katılımlı Muğla'nın kalabalık tüm koylarında deniz dibi temizliği harekatı başlatacağız, temizleyeceğiz belki ama kirletilmemesini sağlamak çok daha önemli" dedi.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI