Bugun...



Mavi Bayraklı plajda denizin içinde iş makinaları ile daldılar, sert tepki topladılar. Görenler inanamadı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Mavi Bayraklı koyda iş makinası ile denizin içerisine girerek derinleştirme çalışması yapılması sert tepkiye neden oldu. Şikayet üzerine belediye çalışmayı durdurdu.

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2023 10:58

Mavi Bayraklı plajda denizin içinde iş makinaları ile daldılar, sert tepki topladılar. Görenler inanamadı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’ndeki Mavi Bayraklı plajda dev platform üzerine yüklenerek denizin ortasında  iş makinası ile girerek  derinleştirme çalışması yapanları görenler şok oldu. Yüzlerce vatandaş tepki göstererek şikayette bulundu. Çalışmayı yapanların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden izin aldığı iddia edildi. Sığlık alan olduğu için derinleştirme çalışması yaptığı ifade edilen kepçeyi gören vatandaşlar, sahildeki bir işletme tarafından yaptırılan çalışmaya tepki gösterdiler. İhbarın ardından Bodrum Belediye zabıta ekipleri bölgeye geldi. 

POSEİDON ÇAYIRLARINI YOK EDİYORLAR

Deniz dibinin kazılmasına tepki gösteren vatandaşlardan Nevin Kılıç (45), “Burası suyun altındaki deniz çayırı poseidon ismi verilen bitki yüzünden korunan bir alan. Çünkü bu bitki suya yüksek miktarda oksijen sağlıyor. Besin zincirini tamamlıyor ve küçük balıkların büyümesini sağlıyor. Küçük balık yoksa büyük balık yok. Para kazanmak uğruna ekolojik dengeyi bozuyorlar” Dedi.

 

 

LİMAN BAŞKANLIĞI’DA İZİN VERMİŞ

Öte yandan yapılan çalışma için, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 15 Mayıs 2023 tarihinde Dip Tarama Malzemesinin Çevresel Yönetimi Yönetmeliği çerçevesinde alınan uygunluk belgesine istinaden Bodrum Liman Başkanlığı’ndan izin verildiği öğrenildi.

Verilen izne göre, sahildeki bölgedeki sığlık alandan alınacak 187 metreküplük malzemenin, Gökova Körfezi’nde izin verilen bölgeye döküleceği belirtildi.

 

BELEDİYE ÇALIŞMAYI DURDURDU YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Bodrum Belediyesi ise yazılı açıklama yaparak çalışmanın durdurulduğunu belirtti. Açıklamada “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Bodrum Liman Başkanlığı tarafından verilen izinlerle yapılan bu çalışmanın deniz ekosistemine zarar verdiği, kıyı yapısını bozduğu ve doğamıza telafisi olmayan zarar vereceğinden dolayı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konuya bizzat müdahil olmuş ve olmayada devam edecektir” denildi.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI