Bugun...



Mavi bayraklı Bitez koyundan çıkanlar şok etti

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mavi Bayraklı Bitez Koyu’nda yapılan deniz dibi temizliğinden 342 kilogram atık çıkarıldı. Deniz dibinden çıkarılan atık maddeler görenleri şoke etti.

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2022 17:45

Mavi bayraklı Bitez koyundan çıkanlar şok etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde  Bodrum Belediyesi tarafından bu sene 8.si gerçekleştirilen Deniz Dibi Temizliği etkinliği Mavi Bayraklı Bitez koyunda devam etti.Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından  bu yıl Türkbükü’nden başlatılan ve yarımada koylarında sırasıyla devam eden etkinlik bu hafta Bitez sahili ve liman bölgesinde gerçekleştirildi.

 

ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERİLDİ

Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizliği Etkinliği’ne Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu Kartal Sınıfı öğrencileri de sahil temizliği yaparak destek verdi. Bodrum Belediyesi yetkilileri tarafından öğrencilere geri dönüşüm ve çevre temizliği ile ilgili de bilgiler verildi.

 

 

NE BULDULARSA DENİZE ATMIŞLAR

Deniz ve sahillerin temiz tutulması için farkındalık oluşturma amacıyla 8 yıldır devam eden faaliyetin Bitez etabı yaklaşık iki saat sürdü.  Bodrum Belediyesi’nin gönüllü dalgıçlarından oluşan ekip deniz dibinde otomobil lastiği, sebze ve meyve kasaları, merdiven, bira şişe ve kutuları, plastik sandalye, şezlong, havlu ve benzeri atık maddeleri topladı. Çıkarılan  86 kilogram plastik, 125 kilogram metal, 32 kilogram tekstil, 73 kilogram cam ve 26 kilogram diğer atıklar olmak üzere toplamda 342 kilogram atık topladı. Çalışma sonunda toplanan atıklar ise Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

 “Denize En Çok Mavi Yakışır” etkinliği 18 Mayıs Çarşamba günü Torba’da devam edecek.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI