Bugun...



Marmaris Armutalan ormanları alev alev yanıyor, evler tehlike altında

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Armutalan ormanlarında yangın başladı. Şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangın önlenemiyor. Alevlerin Üstüntaş Sitesi'nin çok yakınında olduğu belirtildi,

facebook-paylas
Güncelleme: 29-07-2021 14:51:20 Tarih: 29-07-2021 13:38

Marmaris Armutalan ormanları alev alev yanıyor, evler tehlike altında

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Armutalan Mahallesi’nde asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında çıkan orman yangını önlenemiyor. Marmaris Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri ile Orman bölge Müdürlüğü’ne ait 24 arazöz 6 helikopter ve 100’e yakın orman işçisi ile iş makinalarının müdahale ettiği yangın bölgedeki şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdüğü ve sitelere çook yaklaştığı belirtildi.

Yangının hızla yayılması ve yerleşim yerlerine yönelmesi üzerine polis ve jandarma Armutalan Datça karayolu üzerinde tedbir almaya başladı.

Ülkemizin farklı illerinden orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Antalya'nın Manavgat ilçesinde iki gündür süren yangını söndürme çabaları devam ederken, bir yangın da Marmaris'te çıktı. Armutalan bölgesinde çıkan yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği öğrenildi.

Başta Antalya'nın Manavgat ilçesinde olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde orman yangınları yaşanırken bir kötü haber de Muğla'nın Marmaris ilçesinden geldi.

YANGIN, YERLEŞİM BÖLGELERİNİ TEHDİT EDİYOR

Edinilen son bilgilere göre Marmaris Armutalan bölgesindeki ormanlık alanda 13.05 sıralarında yangın çıktı. Alevler hızla geniş bir alana yayılırken, yangının yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı bölgedeki otel ve sitelerde de önlem alındı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Yangının neden çıktığı ise henüz bilinmiyor.

 

 

"DUALARIMIZ ORMAN KAHRAMANLARIYLA"

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Marmaris'teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, 1 uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla" sözlerine yer verdi.

AYRINTILAR GELECEK....

 

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI