Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGenelMandalinci ailesinin ÖZEL AİLE mezarlığında film çevirdiler, aile üyeleri şoka girdi

Mandalinci ailesinin ÖZEL AİLE mezarlığında film çevirdiler, aile üyeleri şoka girdi

 Mezarlıkta inceleme yapan aile bireyleri tepkilerini anlattı. Aralarında eski bakan Zeyyat mandalinci ve eşinininde bulunduğu özel mezarılğa kendileri ile ilgisi olmaayn başak mezarların açıldığını belirten Zeyyat Mandalinci “Biz büyük bir aileyiz. 1960 yılların başında 2 dönüm yeri kendimize bıraktı. Aileden 28 kişinini mezarı var, habermiz olmadığı bir zamanad burada film çekmişler, yeni ve ailemizle ilgil olmayan mezarlar kazıp defnetmişler, film içcabı olsada çok çirkin ve saygısızca bir durum, aile mezarlığımızın eski haline getirilmesini istiyoruz” dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinini önde gelen ailelerinden mandalici Ailesi’nin özel aile mezarlığında aileden habersiz film çekimi yaptılar. Aile mezarılğana gelerek aileedn olmaayn başkalarının mezarlarını gören aile bireyleri şok oldu. Mezarlıkta inceleme yapan aile bireyleri tepkilerini  anlattı.

 

 

 

Mandalinci ailesinin Turgutreis Mahallesi Stadyomu Caddesi’Nde bulnan 2 dönümlük özel aile mezarlığında yaklaşık bir ay öncefilm çevrilidği ve mezarlığa yeni mezarlar açılarak yeni isimlerle defnedilmiş gibi gösterilidğini duyan Mandalinci ailsi şok oldu. Bugün öğle satlerinde mezarlığa giden 85 yaşındaki emekli kaptan Cengiz Mandalinci, eşi Emine Mandalinci, akrabaları 65 yaşındaki Süleyman Yüksel, 38 yaşınadki Kaan Yüksel mezarlıkta inçceleme yaptı. Aile mezarlığında bir ay önce film çevrildiğini ve Bozdoğan ailesine ait 5 mezar kazılarak temsili defin yapıldığı ve  isimlerin yazıldığı mezar baış tahtalarının çakıldığı görüldü.

 

 

ESKİ BAKAN VE EŞİNİN MEZARIDA VAR

Menderes dönemi Ticaret Bakanı Zeyyat  Mandalinci ve eşi Muazzez Mandalinci’nin mezarlarının bulunduğu mezarlıkta inceleme yapan Cengiz Mandalinci “Biz Bodrum’da büyük bir aileyiz. 1960 yılların başında 2 dönüm yeri kendi aile bireylerimiz için ayırdık. Aileden 28 kişinin mezarı var, haberimiz olmadığı bir zamanda burada film çekmişler, yeni ve ailemizle ilgili olmayan mezarlar kazıp defnetmişler, sonrada olduğu gibi bırakıp gitmişler, film icabı olsada çok çirkin ve saygısızca bir durum, aile mezarlığımızın eski haline getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

BOŞ MEZARLARA DUA EDİYORLAR

Mandalinci ailesinin bireylerinden Kaan Yüksel ise “Yaklaşık bir ay önce buraya gilm ekiib gelmiş, mahalel halkı uyarmış, buraıs özel mezarlık diye, gerekli makamlardan izin aldıklarını söyleyip film çevirmişler, ailemizden başka kimse bu izini veremez mezarlar kazmışlar üzerlerini örtmüşler, tahtalarını koymuşlar, mezarlığa geeln akrabalar bize soruyor, ölen yeni irilerimi var diye. Bizim haberimiz yok bu olanlardan. Saygı gösterip ailemizden izin bile almadınız bari ölüye saygınız olsun insanlar burada boş mezarlara dua ediyor.Mezarlıkta film çevirenler düzelteceklerini söylemişler ama düzeltmediler.Büyük şok ve üzüntü içerisindeyiz.İlgili yerlere şikayet ederek mezarlığımızın düzeltilmesini isteyeceğiz” dedi.

 

MANDALİNCİ AİLESİNE YAPILAN BÜYÜK SAYGISIZLIK

Süleyman Mandalinci ise “Burada bakan akrabamız ve annem dahil birçok büyüğüümz yatıyor. Tanımadğımız insanlar adına mezar açıp isimlerini yazmışlar. Bizim aileyle alakası yok. Bu nasıl bir saygısızlıktır, nasıl bir duyarsızlıktır anlamadık, şok içerisindeyiz, mezarlıkta kim felm çevirdeyse gelip burayı düzeltsin eski haline getirsin” Dedi.

Aile bireyleri mazarlıkta dua ettikten sonra ayrıldı.

 

 

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler HABERLER

Son Yapılan Yorumlar