Bugun...



Mandalina Şenliği’nde Suzan Kardeş rüzgarı esti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün düzenlenen Mandalina Hasat şenliği ilçede festival havası estirdi. Soğuk havaya rağmen akşam saatlerinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Suzan Kardeş ise Roman havaları ve söylediği türkülerle izleyenleri hayran bıraktı. şenlikte mandalina standlarının yok denilecek kadar az olması dikkat çekti.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-01-2022 20:21:19 Tarih: 16-01-2022 19:16

Mandalina Şenliği’nde Suzan Kardeş rüzgarı esti

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’nde bugün düzenlenen Mandalina Hasat Şenliği ilçede bayram havası estirdi. Sabah saatlerinde yaklaşık 230 esnaf ve vatandaş Bitez cadde ve sokaklarında mandalina, portakal ve turinçgiller standı ile yöresel ürünlerin sergilendiği ve satışa sunulduğu standlar açtı. Mandalina standlarının azlığı dikkat çekerken mandalinadan yapılan mandalina kolonyası, reçeli, dolması, sabunu, kokteyli, tatlısı şenliğe gelen yaklaşık sekiz bin kişiye sunuldu. Şenlikte mandalina standlarının yok denilecek kadar az olması bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

 

BÖYLE GİDERSE MANDALİNAYI MÜZEDE GÖRÜRÜZ

Üretici Ayşe Demirtaş “Mandalina üreticileri olarak resmen betona direniyoruz. Dedemin dedeside mandalina üretir Yunan adalarına satarmış, bu geleneği aç kalma pahasına sürdürüyoruz, Açıkçası direniyoruz. Ancak devlet desteği olmaz ise mandalina üreticisine olanak tanınmaz 5-10 yıl sonra mandalinayı müzede görürüz. Gördüğünüz gibi 230’dan fazla stand var. Kaç tanesi mandalina standı, 20’yi geçmez. Bu mandalina üreticisinin ortaya koyduğu durumu gözler önüne seriyor. Mandalina bahçeleride rekoltesi de azaldı. Artık üretici para etmiyor diye mandalinayı toplamıyor” bile diye konuştu.

Şenlik’te çocuklar için yüz boyama ve eğlenceli oyunlar düzenlendi.

 

 

SUZAN KARDEŞ SOĞUK HAVAYI ISITTI, BODRUM7UN KIYMETİNİ BİLİN, DEDİ

Akşam saatlerinde soğuk havaya rağmen Bitez Meydanı’nda sahne alan ünlü sanatçı Suzan kardeş’i yaklaşık 3 bin kişi izledi. Suzan Kardeş sahneye Bitez sokaklarında yürüyerek geldi, hayranları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirip sahneye çıktı.

Konserine İzmir marşı ile başlayan Suzan kardeş’e Bodrumlular ellerinde Türk bayrakları ve marşı söyleyerek eşlik etti. Suzan Kardeş sahnede söylediği Trakya ve Roman havaları ile bol bol göbek atıp hayranlarını coştururken arada yaptığı konuşmalar ile izleyenleri kahkaya boğdu. Suzan Kardeş “Bergen isimli filmi tamamladık, çok güzel oldu. Aslıhdra geçen hafta bu konserde sizlerle olacaktık ama sağanak yağmur engel oldu, bende Bodrum7un güzelliklerini sağanak yağmurda izleme fırsatı buldum. Bodrum yılın 12 ayı yaşanabilecek bir kent, Bodrum’un kıymetini bilin” diye konuştu.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI