Bugun...



MAKKO Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi açıldı

Farklı meslek gruplarından Marmarisli üretici kadınların bir araya gelerek kurdukları S.S. MAKKO Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Oktay kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamaları için evlerinde üretim modeline yönlendirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 03-04-2021 10:35

 MAKKO Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi açıldı

Geçtiğimiz Kasım ayında Marmaris Belediyesi ile imzalan işbirliği protokolü ile aktif üretime geçen S.S. MAKKO Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne tahsis edilen ofisin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı, AKP İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, İyi Parti Marmaris Kurucu Üyesi Sevin Çağlayan, STK temsilcileri ve kadınlar katıldı. Kurdele kesiminin ardından evlerini atölyeye çevirmiş olan becerikli kadınlarca yapılan ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi. Kooperatife üye kadınlar el emeği ürünleri hakkında konuklara bilgi verdi.

 

KADINLARIN ÜRETİME KATILMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

 

Açılışta konuşan Mehmet Oktay seçim vaatlerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamaları için evlerinde üretim modeline yönlendirilmesine olanak sağlayan bu kooperatifi Marmaris için çok önemsiyoruz. Kadın kooperatifi seçimlerde verdiğimiz sözlerden biriydi. Bu anlamda bu oluşum bizim için çok önemli bir ilk adım oldu. İnanıyorum bundan sonra bu girişim çok daha hızlı bir şekilde büyüyecek” şeklinde konuştu.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI